Πιθανή χιονόπτωση στη Νότια Γερμανία το Σαββατοκύριακο

Ο ήπιος καιρός με τα καλοκαιρινά τελείωσε προς το παρόν: Ένα ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει δροσερές νύχτες στη Βαυαρία τις επόμενες ημέρες – και οι πρώτες νιφάδες μπορεί να πέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές προβλέψεις, οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν στη Βαυαρίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Σύμφωνα με το Fränkischer Wetteroch, θα είναι επίσης πιο άστατος και ψυχρός στην περιοχή. Ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων θα φέρει νεφώσεις και περιοδικές βροχές με μέγιστη θερμοκρασία 12 βαθμούς.

Τις νύχτες μπορεί να υπάρχει ελαφρύς παγετός στο έδαφος. Επιπλέον, δεν θα υπάρχουν πλέον διψήφιες θερμοκρασίες: Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στους δέκα βαθμούς – με πτωτική τάση.

Πότε θα υπάρξει το πρώτο χιόνι το χειμώνα του 2022;

Ο λόγος για την αλλαγή του καιρού είναι μια περιοχή χαμηλής πίεσης που φτάνει στην Ευρώπη, εξηγεί ο μετρολόγος Jan Schenk στο The Weather Channel Deutschland.

Ο μετρολόγος θεωρεί πιθανό το χιόνι όχι μόνο στα ορεινά και προβλέπει ότι η γραμμή του χιονιού θα πέσει στα χίλια μέτρα την Παρασκευή.

“Το πρωί του Σαββάτου θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και χιόνι μέχρι την πεδιάδα”, δήλωσε ο Schenk.

Την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, αναμένεται ήδη να επιστρέψει θερμότερος αέρας στη Γερμανία. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο υψηλές όσο την περασμένη εβδομάδα, αλλά μπορούμε να περιμένουμε μια όψιμη καλοκαιρινή φάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον μετρολόγο.

Πρόγνωση καιρού για τον Νοέμβριο: Το καλοκαίρι επιστρέφει;

Τα πρώτα μακροπρόθεσμα μοντέλα καιρού εκδίδουν ήδη προβλέψεις. Ωστόσο, αυτά αποδεικνύονται διαφορετικά, καθώς τα μακροπρόθεσμα μοντέλα επιτρέπουν μόνο μια ματιά στις μέσες θερμοκρασίες του μήνα.

Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία NOAA, ο καιρός τον Νοέμβριο θα είναι κατά έναν έως τρεις βαθμούς θερμότερος από το συνηθισμένο. Αυτό θα ήταν ρεκόρ ζέστης.

Άλλα μοντέλα υποθέτουν μάλλον χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες δεν είναι ασυνήθιστες για τον Νοέμβριο, εξηγεί ο μετεωρολόγος Björn Alexander:

“Ήδη από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, η πλειοψηφία των μετεωρολογικών υπολογιστών θα ήθελε να έχει μια αλλαγή στον καιρό.

ύμφωνα με αυτό, ο εξαιρετικά θερμός αέρας που φτάνει τώρα από τη βόρεια Αφρική θα πρέπει να αντικατασταθεί από δυτικούς έως βορειοδυτικούς ανέμους”, εξηγεί ο ειδικός στην Münchner Merkur.

Οι μετεωρολόγοι μπορούν έτσι μόνο να εκτιμήσουν πόσο ζεστός ή δροσερός θα είναι ένας μήνας, διευκρινίζει ο ειδικός καιρού Dominik Jung από το wetter.net.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται λίγες βροχές ή βροχοπτώσεις μέχρι τα μέσα του μήνα.

Αντιθέτως: Σύμφωνα με την κύρια πορεία, θα πρέπει να ξαναζεστάνει μεταξύ 10 και 13 Νοεμβρίου με 14 έως 16 βαθμούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.