Σοκ: Πιθανό κλείσιμο ακόμη και σε 90 καταστήματα Galeria

Κατά τη διάρκεια της πτώχευσης της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof, θα μπορούσαν να κλείσουν σημαντικά περισσότερα υποκαταστήματα απ’ ό,τι είχε υποτεθεί προηγουμένως.

Επιπλέον, υπάρχει η απειλή περαιτέρω περικοπών προσωπικού. Αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με επιστολή του κεντρικού συμβουλίου εργαζομένων, έως και 90 καταστήματα απειλούνται με κλείσιμο.

Γίνεται επίσης λόγος για περαιτέρω περικοπές προσωπικού – έως και το 30% των εργαζομένων στα εναπομείναντα υποκαταστήματα θα μπορούσε να απολυθεί.

Η επιστολή εστάλη στους υπαλλήλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι πληροφορίες για έως και 90 κλεισίματα καταστημάτων αναφέρονται σε προηγούμενες συζητήσεις με τον εργοδότη, γράφει το επιχειρησιακό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της διοίκησης της Galeria Miguel Müllenbach είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των 131 υποκαταστημάτων σε 97 πόλεις θα έκλεινε.

Η Galeria Karstadt Kaufhof είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης υπό καθεστώς προστατευτικής ασπίδας για δεύτερη φορά στις αρχές Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία διαχειρίζεται η ίδια την αφερεγγυότητα και προσπαθεί να αναδιοργανωθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η διοίκηση μειώθηκε επίσης και δύο κορυφαία στελέχη απολύθηκαν.

Εκείνη την εποχή, υπήρχε ακόμα συζήτηση για το κλείσιμο περίπου 40 υποκαταστημάτων. Μεταγενέστερες αναφορές των μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για 50 έως 60 καταστήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.