Πλαφόν σε πληρωμές με μετρητά εξετάζει η Γερμανία

Την επιβολή πλαφόν σε πληρωμές με μετρητά εξετάζει η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser, στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σόλτς να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με την Welt, στη δέσμη μέτρων που εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την καταπολέμηση του «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος περιλαμβάνεται η θέσπιση ορίου 10.000 ευρώ στις πληρωμές με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό οι μεγάλες συναλλαγές θα γίνονται μέσω εύλογων και αντιληπτέων χρηματοοικονομικών οδών, θέτοντας εμπόδιο στην απόκρυψη της πηγής περιουσιακών στοιχείων, όπως αναφέρεται σε στρατηγική έκθεση του υπουργείου.

Το σχέδιο της αναμένεται να παρουσιάσει η Γερμανίδα υπουργός στο συμβούλιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που επιχειρεί η Nancy Faeser να θέσει πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά. Την πρώτη βρέθηκε αντιμέτωπη με ανάμικτες αντιδράσεις.

Η υπουργός ευελπιστεί πως θα αποκλείσει έτσι τους τρόπους εισόδου του «μαύρου χρήματος» στις νόμιμες χρηματορροές. Αλλά και σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα μπορούν πλέον να το εντοπίσουν και να το ακολουθήσουν.

Για την επίτευξη αυτού θα πρέπει να ενταθούν οι συνεργασίες μεταξύ του υπουργείου και των θεσμικών παραγόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες ψηφιακές δομές.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.