Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έλεγχοι από την αστυνομία Μονάχου

Η υπηρεσία Telegram είναι πλέον μια δημοφιλής πλατφόρμα για όλα τα είδη ομάδων και συναλλαγών.

Τώρα, υπάρχουν προφανώς οι πρώτες προσπάθειες πώλησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μέσω του Telegram.

Στο Telegram προσφέρονται πλαστά διαβατήρια εμβολιασμού με αντάλλαγμα χρήματα σε σχετικές ομάδες – και συνεπώς ένα φερόμενο „εισιτήριο“ για αγορές ή συναντήσεις, για παράδειγμα.

Επειδή για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ορισμένοι περιορισμοί δεν ισχύουν πλέον σε εθνικό επίπεδο.

Ένας χρήστης του Twitter ενημέρωσε την αστυνομία του Μονάχου σχετικά με μια τέτοια ομάδα, στην οποία πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μαζί με „οδηγίες“. Ένα πιστοποιητικό κοστίζει 50 ευρώ – όποιος πάρει δύο έχει έκπτωση 20 ευρώ. Μπορεί κανείς επίσης να πληρώσει με Bitcoin.

Οι υπεύθυνοι κοινωνικών μέσων γράφουν: “Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Θα το ελέγξουμε”. Δεν είναι σαφές το εάν ο πάροχος ή οι πάροχοι μπορούν να προσδιοριστούν.

Το Telegram είναι γνωστό ως δίκτυο που δεν παρέχει δεδομένα χρηστών. Επιπλέον, τα δεδομένα συχνά κρυπτογραφούνται. Ως εκ τούτου, πολλοί αρνητές και συνωμοσιολόγοι μαζεύονται στην υπηρεσία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.