Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία υπέρ των περιορισμών στη Γερμανία

Περαιτέρω περιορισμοί επαφής θα βοηθήσουν να σπάσει τελικά το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Το μέτρο βρίσκει σύμφωνη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Γερμανίας: σύμφωνα με έρευνα, τρεις στους τέσσερις Γερμανούς χαιρετίζουν τους περιορισμούς επαφής που αποφασίστηκαν πρόσφατα για τους ανεμβολίαστους.

Στην αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό της εφημερίδας “Augsburger Allgemeine”, το 74% δήλωσε ότι θεωρεί σωστούς τους περιορισμούς επαφής. Το 23% απέρριψε τα μέτρα. Το τρία τοις εκατό των ερωτηθέντων ήταν αναποφάσιστοι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποφάσισαν στις 2 Δεκεμβρίου ότι οι συναντήσεις στις οποίες συμμετέχει ένα μη εμβολιασμένο ή μη αναρρωμένο άτομο θα περιορίζονται στο ίδιο το νοικοκυριό του εν λόγω ατόμου και το πολύ σε δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υποστηρικτές σχεδόν όλων των μεγάλων γερμανικών κομμάτων τάσσονται υπέρ του νέου κανονισμού.

Μόνο οι ψηφοφόροι του AfD, με ποσοστό 77%, τάσσονται κατά πλειοψηφία κατά των περιορισμών επαφής για τους ανεμβολίαστους.

Η υποστήριξη για το μέτρο είναι υψηλότερη μεταξύ των ατόμων που πρόσκεινται στους Πράσινους (90%), το SPD (89%) και το CDU/CSU (87%).

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.