Πλέον σίγουρο: Παράταση του Lockdown στη Γερμανία έως 18 Απριλίου!

Διαμάχη σχετικά με τα σχολεία, τις διακοπές του Πάσχα και τις ώρες κυκλοφορίας – Μερικοί ηγέτες κρατιδίων δεν θέλουν εξαιρέσεις για τις ημέρες του Πάσχα

Από τις 3:15 μ.μ., η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί συζητούν για τα επόμενα βήματα της καταπολέμησης της πανδημίας και την επικείμενη παράταση του lockdown στη Γερμανία.

Οι συναντήσεις της ομοσπονδιακής πολιτείας άρχισαν με 75 λεπτά καθυστέρηση.

Αυτό που είναι ήδη σαφές είναι:

Παράταση του Lockdown στη Γερμανία έως 18 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα – για παράδειγμα το Πάσχα!

Στο τρέχον σχέδιο ψηφίσματος προτείνεται ότι ένα νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί με έως και τέσσερα άλλα άτομα.

Και: Οι συναντήσεις με περισσότερα από ένα νοικοκυριά είναι επίσης δυνατές.

Ωστόσο, ορισμένοι πρωθυπουργοί θέλουν να διαγράψουν αυτό το σημείο στο προσχέδιο, χωρίς εξαιρέσεις για τις γιορτές του Πάσχα.

Αυτό θα σήμαινε: Θα γιορτάσουμε το Πάσχα σχετικά μοναχικά το 2021 – όπως και πέρυσι.

Τι εξαιρέθηκε επίσης από το προσχέδιο: Η συμφωνία σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία εάν δεν μπορούν να παρέχουν δύο τεστ την εβδομάδα για όλους τους μαθητές και τους δασκάλους με τιμή επίπτωσης 100 ή μεγαλύτερη.

Διότι: Τα ομοσπονδιακά κρατίδια θέλουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους πάνω στην εκπαιδευτική πολιτική και να μην επιτρέψουν στην καγκελάριο να καθορίσει κατευθυντήριες γραμμές για το άνοιγμα των σχολείων.

Δείτε επίσης-  Γερμανία: Το Ντίσελντορφ υψώνει τη γαλανόλευκη στα 240 μέτρα

Υπάρχει επίσης διαμάχη σχετικά με τη Μαγιόρκα, ειδικά στην προεδρία του CDU. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο Wolfgang Schäuble είναι εξοργισμένος:

„Δεν μπορώ να εξηγήσω στους ανθρώπους γιατί να υπάρχουν ειδικές πτήσεις προς τη Μαγιόρκα“, δήλωσε ο πρόεδρος του Bundestag.

Η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τη Μαγιόρκα προκάλεσε μια έκρηξη κρατήσεων πριν από μια εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Manuela Schwesig επικρίνει επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

„Η απόφαση να ανοίξει ξανά η Μαγιόρκα για ταξίδια είναι λανθασμένη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους με λίγες επαφές το Πάσχα“, δήλωσε η Schwesig.

Update: Σύσκεψη θρίλερ με έντονες εντάσεις, διαφωνίες και διακοπή

Τελευταία επίσημη ενημέρωση: Όλες οι αποφάσεις σύσκεψης της γερμανικής κυβέρνησης

Και ο Υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz εναντιώθηκε στο επόμενο αμφιλεγόμενο σημείο του σχεδίου ψηφίσματος: Δεν βλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας „με καλό μάτι“, δήλωσε.

Το τρέχον σχέδιο ψηφίσματος δηλώνει ότι οι περιοχές με επίπτωση 7 ημερών άνω των 100 πρέπει να εκδώσουν περιορισμούς εξόδου – από μια χρονική στιγμή που ακόμα θα πρέπει να διαπραγματευτεί το βράδυ έως τις 5 π.μ.

Επιπλέον, όλα τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής μέριμνας θα πρέπει να κλείσουν ξανά από μια συχνότητα 200 και άνω.

Οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα στα περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια. Μέχρι στιγμής, δεν είναι ακόμη σαφές ποιες επιλογές διακοπών θα είναι διαθέσιμες στη Γερμανία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να το συζητήσει αυτό με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι εξοχικές κατοικίες παραμένουν κλειστά για τους τουρίστες. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμβουλεύουν γενικά κατά των τουριστικών ταξιδιών.

Ο Bernd Althusmann, Υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας, είναι επίσης θυμωμένος: „Το άνοιγμα της Μαγιόρκα είναι ακατανόητο. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι’ αυτό“.

Επίσης, επικρίνει το Υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση να άρει την προειδοποίηση ταξιδιού. Ο λόγος για αυτό ήταν ο χαμηλός αριθμός μολύνσεων στο νησί των Βαλεαρίδων.

Επιπλέον, ο Althusmann είπε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα έπρεπε να είναι η „έσχατη λύση“.

Το FDP ζητά την απόλυση των Altmaier και Spahn

Εν τω μεταξύ, το FDP ζήτησε από την καγκελάριο Μέρκελ να απολύσει τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Jens Spahn και τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier ενόψει των λαθών στον εμβολιασμό, τα τεστ και τα βοηθήματα της πανδημίας.

Ο Wissing δήλωσε: „Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα περισσότερο από τους περιορισμούς στην ελευθερία. Και γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ανασυγκροτηθεί η κορυφή της Γερμανίας“.

Συγκεκριμένα, ο Wissing αναφέρθηκε σε δύο υπουργούς: „Προφανώς δεν λειτουργεί ούτε το Υπουργείο Υγείας ούτε το Υπουργείο Οικονομίας“.

Όταν ρωτήθηκε αν η Μέρκελ πρέπει να αντικαταστήσει τους δύο υπουργούς Altmaier και Spahn, Ο Wissing είπε: „Αν ήμουν στη θέση της, θα άλλαζα τους υπουργούς“.

Τελευταία επίσημη ενημέρωση: Όλες οι αποφάσεις σύσκεψης της γερμανικής κυβέρνησης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.