Πλημμύρες στη Γερμανία: Τεράστιο το κόστος ανοικοδόμησης

Η Αγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα συζητήσει τη χρήση προειδοποιητικών συστημάτων στο μέλλον.

Το κόστος ανοικοδόμησης των υποδομών μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Γερμανία θα είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με προηγούμενες θεομηνίες, εκτίμησε χθες η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, που πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιο διάδοχό της, Αρμιν Λάσετ. Είπε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να φθάσει γρήγορα η οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνησή της θα συζητήσει τη χρήση προειδοποιητικών συστημάτων στο μέλλον, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για ολιγωρία και ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών για πιθανές πλημμύρες πριν σημειωθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο Μπαντ Μουνστεράιφελ, μια τουριστική πόλη που έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, η καγκελάριος πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψή της μετά την καταστροφή και ενώ συνεχίζεται το έργο της απομάκρυνσης των ερειπίων και της ανεύρεσης σορών.

Η καγκελάριος επισκέφθηκε πρώτα μια αποθήκη στην οποία συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Ο μέχρι τώρα απολογισμός στη Γερμανία είναι 165 νεκροί.

Στο μεταξύ, το Βέλγιο θρήνησε χθες τα τουλάχιστον 31 θύματα από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, που μαζί με εκείνα στη Γερμανία άγγιξαν τα 200.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέφθηκαν την πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά, για να παρηγορήσουν όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους ή περιουσίες. «Δεν θα σας εγκαταλείψουμε», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρου σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες.

Εβδομήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ή δεν έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές. Οι σημαίες στο Βέλγιο κυμάτιζαν μεσίστιες και το μεσημέρι ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα, τις οποίες ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Βοήθεια από ολόκληρη τη χώρα και 10.000 εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για να ξεκινήσει ο καθαρισμός, τώρα που έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ντε Κρου έχουν υποσχεθεί ταχεία οικονομική βοήθεια και έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Χθες, οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ε.Ε. υπογράμμισαν την αποστολή κατά τη συνάντησή τους στη Σλοβενία, με σκοπό να υπολογίσουν ένα αποτελεσματικό αλλά και δαπανηρό ομοσπονδιακό σχέδιο αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Καθημερινή

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.