Όλες οι πληροφορίες για το Bergkirchweih 2023 στο Ερλάνγκεν

Η πέμπτη σεζόν στο Ερλάνγκεν ξεκινά στα τέλη Μαΐου με το Bergkirchweih 2023. Όλες οι πληροφορίες με μια ματιά…

Η “πέμπτη σεζόν” αρχίζει και πάλι για το Ερλάνγκεν όταν ανοίγει το Bergkirchweih. Mπορεί να πιει μπύρα και πάλι κάποιος κάτω από τις κορυφές των δέντρων στους γνωστούς σερβιτόρους, όταν λέγεται ότι “το Berch καλεί”. Ωστόσο, όσοι θέλουν να απολαύσουν μια μπύρα στο βουνό θα πρέπει φέτος να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Φεστιβάλ μπύρας: Erlanger Bergkirchweih 2023

  • Ημερομηνία: 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου
  • Τόπος διεξαγωγής: Νότια του λόφου Burgberg του Erlangen
  • Αριθμός επισκεπτών: Περίπου ένα εκατομμύριο

Bergkirchweih 2023 στο Έρλανγκεν: Έναρξη και ώρες λειτουργίας

Το Erlangen Bergkirchweih θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Θα εγκαινιαστεί από τον Florian Janik, τον δήμαρχο του Erlangen, την Πέμπτη πριν από την Πεντηκοστή στις 5 το απόγευμα. Ως συνήθως, θα χτυπήσει το πρώτο βαρέλι σε μια κερκίδα και θα δώσει έτσι το σήμα εκκίνησης για το Bergkirchweih. Το πρώτο βαρέλι της μπύρας θα σερβιριστεί ως δωρεάν.

Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στο βουνό στις δώδεκα ημέρες. Θα υπάρχουν επίσης θεατρίνοι, μουσικοί και εστιάτορες. Όλοι αυτοί συγκεντρώνονται στο Bergkirchweih καθημερινά από τις 10 το πρωί. Τις Κυριακές και τις αργίες ακόμη και από τις 9.30 π.μ. Η επίσημη ώρα κλεισίματος είναι στις 11 το βράδυ. Την τελευταία ημέρα, ωστόσο, το ωράριο παρατείνεται όπως αναμένεται.

Bergkirchweih 2023 στο Erlangen: Αυτές οι μπυραρίες αναμένονται…

Το παλαιότερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο έχει πολλά να προσφέρει. Στρογγυλές μπύρες, ζωντανή μουσική και πολλούς πάγκους για να αγοράσετε φαγητό. Κάτι που ξεχωρίζει το Bergkirchweih από το Oktoberfest στο Μόναχο ή το Volksfest στη Νυρεμβέργη είναι τα λεγόμενα κελάρια στο βουνό. Εκτός από τις γνωστές μπυραρίες, το Maß auf dem Berg σερβίρεται επίσης σε μικρά δωμάτια ή χώρους όπου αποθηκεύεται η μπύρα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του Bergkirchweih.

Τα καθίσματα βρίσκονται συνήθως στα κελάρια, όπου πολυάριθμοι πάγκοι μπύρας προσκαλούν τους επισκέπτες να παραμείνουν. Οι επισκέπτες του Bergkirchweih μπορούν να απολαύσουν ένα λίτρο μπύρας (ή κάτι άλλο) στα ακόλουθα 15 κελάρια και μπυραρίες:

Entlas Keller / Henninger Keller / Altstädter Schießhaus / Goldmann Keller / Erich Keller / Steinbach Keller / Helbig Keller / Birkners Keller / Hartmann Keller / Tucher Keller / Hofbräu Keller / Niklas Keller / Hübners Keller / Fleichmann’s Garten / Weller Keller.

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν ξεχωριστά σε κάθε κελάρι και μπυραρία. Με περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ανά σεζόν, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρεθεί ελεύθερος πάγκος.

Bergkirchweih 2023 στο Erlangen: Αυτό είναι το κόστος μιας μπύρας

Η μπύρα είναι μέρος του Bergkirchweih του Erlangen όσο τα ψητά αμύγδαλα και το Schäufele. Τα ζυθοποιεία παράγουν μια ειδική μπύρα για το Bergkirchweih. Η τιμή μιας Maß Bier έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια και κάθε ζυθοποιία καθορίζει την τιμή ξεχωριστά.

Πέρυσι, οι επισκέπτες έπρεπε να δώσουν έντεκα ευρώ για ένα Maß. Ορισμένες ζυθοποιίες, όπως η Steinbach-Bräu, χρέωναν ακόμη και 11,50 ευρώ. Το 2019, η τιμή για ένα Maß εξακολουθούσε να είναι 9,50 ευρώ. Λόγω της διαφοράς των τιμών και του πληθωρισμού, μπορεί η τιμή θα αυξηθεί και φέτος.

Bergkirchweih 2023: Κανόνες για τους επισκέπτες στο βουνό

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες στο Bergkirchweih για να εξασφαλιστεί μια καλή και ασφαλής επίσκεψη. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά όπλων, επικίνδυνων αντικειμένων ή δοχείων ψεκασμού αερίου με επικίνδυνο περιεχόμενο στους χώρους. Απαγορεύεται επίσης η μεταφορά αλκοολούχων ποτών ή γυάλινων φιαλών στο βουνό.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων ή σκούτερ στις εγκαταστάσεις. Αν θέλετε να ανεβείτε στο βουνό, θα πρέπει να ταξιδέψετε με ελαφρύ εξοπλισμό, καθώς δεν επιτρέπεται να φέρετε μεγάλες τσάντες ή σακίδια. Υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας σκύλων σε ολόκληρη την περιοχή. Επιτρέπονται μόνο τα σκυλιά βοήθειας.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί από το λεωφορείο στο αυτοκίνητο

Το “Berch” κρατά απασχολημένους τους κατοίκους του Erlangen, ακόμη και αν δεν σκοπεύουν να επισκεφθούν τους χώρους του. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η κυκλοφορία. Αρκετοί δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι. Συνιστάται η άφιξη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο ταχύτερος τρόπος είναι με τη γραμμή 253. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στους χώρους Bergkirchweih σε περίπου 30 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σταθμό του Erlangen. Η VGN έχει ειδικά δρομολόγια λεωφορείων για την περίοδο του Bergkirchweih. Ωστόσο, τα λεωφορεία δεν θα διέρχονται πλέον από το κέντρο της πόλης μετά τις 8 το βράδυ.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων πρέπει επίσης να προγραμματίσουν καλά την επίσκεψή τους. Οι θέσεις στάθμευσης γύρω από το βουνό είναι ελάχιστες και ο πλησιέστερος μεγάλος χώρος στάθμευσης βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό. Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης να αναμένουν κλειστούς δρόμους όταν οδηγούν προς το Bergkirchweih. Οι ακόλουθοι δρόμοι επηρεάζονται από το κλείσιμο των δρόμων:

Hauptstraße / Burgbergstraße / Bubenreuther Weg / Baiersdorfer Straße / Rudelsweiher Straße / Spardorfer Straße / An den Kellern / Rathsberger Straße / Bergstraße / Leo-Hauck-Straße / Essenbacher Straße / Bayreuther Straße / Wöhrstraße / Werker subway.

Bergkirchweih 2023 στο Erlangen: Στο τέλος θα γίνει και πάλι η παραδοσιακή κηδεία μπύρας

Τη δωδέκατη και τελευταία ημέρα του Bergkirchweih, η μπύρα θάβεται. Η παραδοσιακή κηδεία μπύρας σηματοδοτεί το τέλος της γιορτής μπύρας κάθε χρόνο. Οι οικοδεσπότες του φεστιβάλ και οι βοηθοί τους παρελαύνουν στους χώρους και ένας από αυτούς είναι ντυμένος ιερέας. Μαζί θάβουν το τελευταίο βαρέλι μπύρας και οι επισκέπτες το αποχαιρετούν ανεμίζοντας λευκά μαντήλια. Τέλος, ακούγεται το τραγούδι “Lili Marleen”.

Μια ματιά πίσω: Έτσι ήταν το Bergkirchweih 2022 στο Erlangen

Το Erlangen Bergkirchweih 2022 πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω Corona. Ο δήμαρχος του Erlangen, Florian Janik, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο αριθμός των καβγάδων είχε μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η διακοπή οδήγησε όμως και σε καινοτομίες. Ένα δίωρο μουσικό διάλειμμα τις ημέρες με μεγάλο αριθμό επισκεπτών αναμένεται να διασφαλίσει ότι οι “φιλόξενοι” επισκέπτες του βουνού δεν θα τρομάξουν.

Το μουσικό διάλειμμα είχε επίσης ως στόχο να ενισχύσει τον οικογενειακό χαρακτήρα του Bergkirchweih. Οι διοργανωτές και οι τοπικοί πολιτικοί έμειναν περισσότερο από ικανοποιημένοι από το “Berch” πέρυσι.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.