Πληροφορίες και τεστ Covid για ταξίδια προς Γερμανία

Ποια τεστ αναγνωρίζονται για τα ταξίδια προς Γερμανία; Πότε πρέπει να κάνω τεστ όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό; Πού μπορώ να κάνω τεστ και τι πρέπει να προσέξω;

Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις απαντήσεις και ακόμα περισσότερα σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού για ταξιδιώτες εδώ.

Σε ποιον εφαρμόζονται τα νέα υποχρεωτικά τεστ;

Όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με αεροπλάνο από τα μεσάνυχτα της 30ής Μαρτίου, θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρηση.

Τα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των έξι ετών εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ. Τα πληρώματα δεν επηρεάζονται από αυτήν την υποχρέωση.

Πού και από ποιον πραγματοποιούνται τα τεστ; Τι πρέπει να κάνω εάν δεν μπορώ να κάνω τεστ στο εξωτερικό;

Τα τεστ πραγματοποιούνται στα εγκεκριμένα γραφεία ή ιατρεία του εξωτερικού. Εάν δεν είναι δυνατόν τα άτομα που ταξιδεύουν να λάβουν έγκαιρα πιστοποιητικό τεστ, οι μεταφορείς μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ που πληροί τις προϋποθέσεις πριν από την αναχώρηση και, σε περίπτωση αρνητικού τεστ, να εξασφαλίσουν τη μεταφορά.

Ποια τεστ αναγνωρίζονται για τα ταξίδια προς Γερμανία;

Κατά βάση αναγνωρίζονται μέθοδοι τεχνολογίας ενίσχυσης νουκλεϊκών οξέων (PCR, LAMP, TMA) και τεστ αντιγόνων για την άμεση ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Τα απλά τεστ αντισωμάτων δεν αναγνωρίζονται για τα ταξίδια προς Γερμανία.

Τα ταχεία τεστ αντιγόνων αναγνωρίζονται εάν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια που συνιστά η ΠΟΥ. Σε αυτά περιλαμβάνονται τεστ που, σε σύγκριση με τα τεστ PCR, επιτυγχάνουν ευαισθησία ≥80% και ακρίβεια ≥97%.

Οι παράμετροι απόδοσης των ταχέων τεστ αντιγόνων σχετίζονται πάντα με τις παραμέτρους απόδοσης PCR και ποικίλλουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή (βλ. ένθετο συσκευασίας για το τεστ αντιγόνων).

Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση τέτοιων ταχέων τεστ αντιγόνων, τα τεστ αντιγόνων δεν πρέπει να διενεργούνται από απλούς ανθρώπους, αλλά μόνο από εκπαιδευμένους χρήστες σε αυστηρή συμμόρφωση με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα αποδεικτικά στοιχεία του τεστ πρέπει να παρέχονται σε χαρτί ή σε ηλεκτρονικό έγγραφο, σε κάθε περίπτωση στα γερμανικά, αγγλικά ή γαλλικά.

Για τη σύγκριση των ελάχιστων κριτηρίων από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, πρέπει να είναι εμφανείς οι πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή των (γρήγορων) τεστ αντιγόνων.

Πότε ακριβώς πρέπει να γίνει το τεστ;

Το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμο πριν από την αναχώρηση για να μπορέσει να παρουσιαστεί στον μεταφορέα. Το τεστ πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί όχι αργότερα από 48 ώρες πριν από την είσοδο στη Γερμανία.

Ποιος πληρώνει για τα τεστ που πρέπει να ληφθούν;

Οι ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών γενικά αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κόστος των τεστ.

Μπορώ να αναγκαστώ να υποβληθώ σε τεστ;

Δεν είστε υποχρεωμένος να κάνετε το τεστ, αλλά η αεροπορική εταιρεία θα σας επιτρέψει την είσοδο και τη μεταφορά σας μόνο εάν έχετε και επιδείξετε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Η υποχρέωση τεστ ισχύει μόνο για ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών ή για ταξίδια με αυτοκίνητο;
Μόνο για αεροπορικούς ταξιδιώτες.

Για ταξιδιώτες από περιοχές κινδύνου, επηρεάζονται επίσης οι είσοδοι με άλλους τρόπους μεταφοράς.

Πώς ελέγχεται το υποχρεωτικό τεστ;

Ακόμη και με τη νέα γενική υποχρέωση τεστ στην εναέρια κυκλοφορία, οι αερομεταφορείς ελέγχουν την ύπαρξη πιστοποιητικού τεστ.

Επιπλέον, η αρμόδια αρχή βάσει του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων (συνήθως το Τμήμα Υγείας) και η αρχή που είναι επιφορτισμένη με την εκτέλεση καθηκόντων αστυνομίας στα σύνορα (συνήθως η Ομοσπονδιακή Αστυνομία) μπορεί να ζητήσει την επίδειξη πιστοποιητικού τεστ.

Πώς επιβάλλεται το υποχρεωτικό τεστ;

Η μετάβαση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας πρέπει να αποφεύγεται εάν τα προς μεταφορά πρόσωπα δεν έχουν επιδείξει πιστοποιητικό τεστ στο πλαίσιο του ελέγχου.

Αυτό ισχύει επίσης εάν τα δεδομένα που υποβάλλονται είναι εσφαλμένα. Η παραβίαση αυτών των υποχρεώσεων υπόκειται σε πρόστιμο για την εταιρεία μεταφορών.

Ποιος καταγράφει τα αποτελέσματα των τεστ;

Η υποχρέωση αναφοράς αποτελεσμάτων τεστ βάσει του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων ισχύει για τα άτομα και τους οργανισμούς στη Γερμανία όπως αναφέρονται στην Ενότητα 8 IfSG.

Έχει ο νέος κανονισμός περιορισμένη χρονική ισχύ;

Η νέα υποχρέωση τεστ ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 2021 και ισχύει αρχικά έως και στις 12 Μαΐου 2021.

Είναι τα μέτρα νόμιμα;

Είναι νόμιμα όλα αυτά; Ένας εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων της Ελλάδας μιλά αποκλειστικά στο GRland.info σχετικά με την πανδημία, τα μέτρα, τον εμβολιασμό, την κοινωνία και τις κυβερνήσεις. Διαβάστε το άρθρο, ΕΔΩ.

Στήριξέ μας!

  • Σας βοήθησε το άρθρο; Κοινοποιήστε το για να λάβουν γνώση περισσότεροι συμπατριώτες μας.
  • Θέλετε να προσφέρουμε περισσότερα ποιοτικά άρθρα; Ακολουθήστε μας! Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.