Πληθώρα αναφορών διοικητικών αδικημάτων στο Μόναχο

Περίπου 25.000 αναφορές διοικητικών αδικημάτων έχουν συσσωρευτεί στο Μόναχο από την αρχή της πανδημίας – και προστίθενται 1.000 κάθε εβδομάδα. Η επεξεργασία των υποθέσεων θα διαρκέσει πολύ.

Η πανδημία όχι μόνο προκαλεί σκοτεινές πόλεις και απογοητευμένη εστίαση και πολιτισμό, αλλά πάνω απ’ όλα μια πληθώρα καταγγελιών.

Όπως ανακοίνωσε η πόλη ανταποκρινόμενη σε αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας Die Linke, περίπου 25.000 αναφορές διοικητικών αδικημάτων έχουν υποβληθεί μόνο στο Μόναχο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο του 2020.

Και από τον Ιανουάριο του 2021 υπάρχουν περίπου 1.000 περισσότερες καταγγελίας κάθε εβδομάδα, γράφει η πόλη – ένας τεράστιος όγκος που φυσικά χρειάζεται χρόνο για την επεξεργασία: επί του παρόντος, περίπου 16.000 βρίσκονται σε επεξεργασία, σύμφωνα με το KVR.

Εκτός από τις χιλιάδες νέες περιπτώσεις ανά εβδομάδα, εννέα χιλιάδες “παλιές” παραβάσεις δεν έχουν ακόμη εξεταστεί.

Ο μεγάλος χρόνος επεξεργασίας οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι ο αριθμός των προσφυγών κατά των προστίμων διπλασιάστηκε σε συνολικά σχεδόν 1.400 υποθέσεις.

Η διεκπεραίωση όλων των περιπτώσεων ξεπερνά σαφώς την ικανότητα στελέχωσης του πρόστιμου τμήματος της επαρχιακής διοίκησης, η οποία είναι επί του παρόντος εξοπλισμένη με 40 υπαλλήλους.

Η πλήρης επεξεργασία όλων των διαδικασιών πιθανότατα θα διαρκέσει έως το 2022 χωρίς πρόσθετο προσωπικό“.
Τα ταμεία της πόλης ωστόσο ωφελούνται από αυτή την κατάσταση: Οι έως τώρα υποθέσεις έχουν ήδη φέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της πόλης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από το Μόναχο τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.