Ποια είναι τα όρια ταχύτητας στους δρόμους της Ευρώπης;

Οι διακοπές ξεκίνησαν πλέον και στη Βαυαρία. Εάν πρόκειται να πάτε διακοπές με το αυτοκίνητο, εδώ θα βρείτε μια επισκόπηση των ορίων ταχύτητας στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι η Αυστρία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Πόσο γρήγορα επιτρέπεται να οδηγούν οι οδηγοί σε ποιες χώρες;

Ο πίνακας επισκόπησης παρουσιάζει τα όρια ταχύτητας για περισσότερες από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες – χωρισμένα σε αυτοκινητόδρομους και σε επαρχιακούς δρόμους.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Κροατία. Η μέγιστη ταχύτητα που αναγράφεται επί τόπου είναι καθοριστική.

Όπως επισημαίνει η ADAC, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ειδικούς κανονισμούς για τους νέους οδηγούς που ισχύουν και για τους παραθεριστές.

Στην Ιταλία, για παράδειγμα, το γενικό όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο είναι 130 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά μόνο 100 για τους νέους οδηγούς.

Στη Γαλλία, οι οδηγοί που έχουν το δίπλωμά τους λιγότερο από τρία χρόνια επιτρέπεται να οδηγούν με μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο αντί του γενικού ορίου των 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Στην Κροατία, υπάρχουν περιορισμοί για τους νέους οδηγούς ηλικίας έως 24 ετών: στους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους, πρέπει να πηγαίνουν με 10 χλμ/ώρα λιγότερα από τον γενικό κανόνα.

Οι εξαιρέσεις από τους κανόνες εξαρτώνται εν μέρει από την ώρα της ημέρας, τις καιρικές συνθήκες ή την εποχή. Στην Αυστρία, για παράδειγμα, επιτρέπονται μόνο 110 χιλιόμετρα την ώρα στους αυτοκινητόδρομους Tauern, Inntal, Brenner και Rheintal μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ..

Στη Γαλλία, μόνο 110 χιλιόμετρα την ώρα επιτρέπονται σε περίπτωση που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, ενώ στη Λετονία και τη Λιθουανία, σε ορισμένες περιπτώσεις, ισχύουν διαφορετικά όρια ταχύτητας για το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Στη Λετονία, για παράδειγμα, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο επιτρέπονται 130 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο και 110 χιλιόμετρα την ώρα τους υπόλοιπους μήνες.

Πηγή: BR

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.