Ποια μέτρα θα ισχύουν στη Βαυαρία; (24.11.2021)

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας αυστηροποιεί τα μέτρα λόγω της έντονης αύξησης των κρουσμάτων. Από την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας, θα ισχύσουν αυστηροί περιορισμοί για τρεις εβδομάδες, ιδίως στα hotspot κορωνοϊού. Μια επισκόπηση.

Ενόψει της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αντιδρά και αυστηροποιεί τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εστιατόρια θα έχουν αλλαγμένες ώρες λειτουργίας ή τοπικά θα πρέπει να κλείσουν, οι χριστουγεννιάτικες αγορές δεν θα πραγματοποιηθούν και θα ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί πρόσβασης σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μια επισκόπηση των νέων κανόνων που θα ισχύουν από την Τετάρτη 24.11.2021.

Ποια μέτρα θα ισχύουν στη Βαυαρία; (24.11.2021)

Περιορισμοί επικοινωνίας στη Βαυαρία

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα επιτρέπεται να συναντηθούν το πολύ πέντε ανεμβολίαστα άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν θα υπολογίζονται, ούτε τα εμβολιασμένα και τα άτομα που έχουν αναρρώσει.

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με σημαντικά λιγότερους θεατές. Για παράδειγμα, σε παραστάσεις θεάτρου και όπερας, αλλά και σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε κέντρα αναψυχής και σε εμπορικές εκθέσεις, μόνο το 25% του κανονικού αριθμού των επισκεπτών μπορεί να γίνει δεκτό.

Ο κανόνας 2G plus ισχύει και εδώ. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται δεκτοί μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες, αλλά μόνο με αρνητικό rapid τεστ. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές παντού.

Πανεπιστήμια, σχολές οδήγησης, υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα

Όλα τα πανεπιστήμια, οι σχολές οδηγών, τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων και οι μουσικές σχολές θα είναι πλέον ανοικτά μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναρρώσει, δηλαδή και εδώ θα εφαρμόζεται ο κανονισμός 2G.

Το ίδιο θα ισχύει και για υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, δηλαδή κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής. Μόνο οι ιατρικές, θεραπευτικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες εξαιρούνται από τον κανόνα 2G.

Εμπόριο στη Βαυαρία

Σε αντίθεση με παλαιότερους περιορισμούς κατά την πανδημία, τώρα δεν γίνεται διάκριση μεταξύ λιανικού και χονδρικού εμπορίου. Το εμπόριο στο σύνολό του εξακολουθεί να εξαιρείται από το 2G.

Ωστόσο, ισχύουν τα εξής: ανά πελάτη πρέπει να διατίθενται δέκα τετραγωνικά μέτρα χώρου πώλησης. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες ανά κατάστημα την ίδια στιγμή.

Μπαρ, κλαμπ, εστίαση στη Βαυαρία

Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όλα τα κλαμπ, οι ντίσκο, τα μπαρ, οι παμπ και οι οίκοι ανοχής στη Βαυαρία θα παραμείνουν κλειστά. Τα υπόλοιπα μαγαζιά εστίασης θα πρέπει να κλείνουν υποχρεωτικά στις 10 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικες αγορές 2021 στη Βαυαρία

Φέτος δεν θα υπάρξουν χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βαυαρία. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν. Πρόσφατα, πολλές πόλεις είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα ακυρώσουν τέτοιες εκδηλώσεις φέτος.

Ειδικοί κανόνες για τα hotspots στη Βαυαρία

Επί του παρόντος, η επίπτωση σε οκτώ βαυαρικές περιφέρειες είναι πάνω από 1.000. Εδώ και σε όλες τις άλλες περιφέρειες όπου η επίπτωση υπερβαίνει αυτή την τιμή, η δημόσια ζωή πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και όλοι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να κλείσουν.

Οι κομμωτές και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών που σχετίζονται με το σώμα δεν θα μπορούν επίσης να εργαστούν για τρεις εβδομάδες και οι εκδηλώσεις θα πρέπει επίσης να ακυρωθούν. Τα πανεπιστήμια επιτρέπεται να προσφέρουν ψηφιακά μαθήματα μόνο εάν η τιμή υπερβαίνει τα 1.000 κρούσματα.

Το λιανικό εμπόριο θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν 20 τετραγωνικά μέτρα χώρου ανά πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι μισοί πελάτες από ό,τι σε άλλες περιοχές θα επιτρέπονται σε ένα κατάστημα.

Εάν η επίπτωση πέσει κάτω από 1.000 για τουλάχιστον πέντε ημέρες, οι κανόνες αίρονται.

Σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας στη Βαυαρία

Σε όλη τη Βαυαρία, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτά. Τα τακτικά τεστ πρέπει να συνεχιστούν, και θα πρέπει επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται Pooltest στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ιδίως για την 5η και 6η τάξη).

Πρόκειται να δρομολογηθεί αντίστοιχη προσφορά. Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών αθλημάτων.

Εξαίρεση: σχολικός αθλητισμός στον καθαρό αέρα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.