Έρευνα: Ποια ώρα είναι πιο φθηνά τα καύσιμα στη Γερμανία;

Παρ’ όλες τις αναταραχές στην αντλία – από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την έκπτωση φόρου – ένα πράγμα παραμένει σταθερό: όσοι ανεφοδιάζονται το βράδυ εξοικονομούν χρήματα. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινήτων (ADAC) έδειξε ότι εξοικονομείτε πολλά.

Οι τιμές των καυσίμων δεν είναι μόνο υψηλές αυτή τη στιγμή, αλλά παρουσιάζουν και ιδιαίτερα έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τον Ιούλιο, η ADAC διαπίστωσε μια μέση διαφορά 12 λεπτών. Η φθηνότερη ώρα για να γεμίσετε ήταν μεταξύ 9 μ.μ. και λίγο πριν από τις 10 μ.μ.

Τα καύσιμα είναι πιο ακριβά στις 7 π.μ. στη Γερμανία

Φέτος, η ADAC επανέλαβε την έρευνά της για την τιμή της βενζίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω των αναταράξεων γύρω από την επιστροφή φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, η εξέλιξη κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε επίσης αμφισβητηθεί, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Αλλά ακόμη και αν οι διαφορές είναι σήμερα πολύ μεγάλες, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Οι τιμές αυξάνονται από τις 5 π.μ. και κορυφώνονται γύρω στις 7 π.μ.

Τον Ιούλιο, οι τιμές τόσο για το ντίζελ όσο και για το E10 ήταν τότε κατά 8 σεντς υψηλότερες από τον ημερήσιο μέσο όρο.

Εξοικονόμηση χρημάτων κυρίως μεταξύ 9 και 10 μ.μ.

Η καμπύλη τιμών και ακολουθεί καθοδική πορεία. Από νωρίς το απόγευμα και μετά, η τιμή είναι συνήθως κάτω από τον ημερήσιο μέσο όρο.

Εάν ανεφοδιαστείτε λίγο πριν από τις 7 μ.μ. ή μεταξύ 9 μ.μ. και λίγο πριν από τις 10 μ.μ., μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Τη νύχτα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αλλαγές στις τιμές.

Η διαφορά των 12 λεπτών μεταξύ E10 και ντίζελ είναι συγκριτικά υψηλή. Από το 2015, η ADAC διεξάγει την έρευνα μία φορά το χρόνο τον Μάιο. Ποτέ δεν έχει βρεθεί μεγαλύτερη διαφορά για το E10, και μόνο μία φορά στο παρελθόν για το ντίζελ τον Μάιο του τρέχοντος έτους η διαφορά ήταν εξαιρετικά μεγάλη, 17 λεπτά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.