Ποια πόλη στη Γερμανία έχει την υψηλότερη πυκνότητα πληθυσμού;

Περισσότεροι από 4.700 άνθρωποι ζουν στο Μόναχο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο – αλλού είναι μόλις έξι.

Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν: Το Μόναχο έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού σε όλη τη Γερμανία.

Στο τέλος του περασμένου έτους, στη βαυαρική πρωτεύουσα ζούσαν 4.788 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αρχή με έδρα το Βισμπάντεν. Το Ottobrunn στα περίχωρα του Μονάχου έρχεται δεύτερο με 4.153 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Με μόλις εννέα κατοίκους, το Dierfeld στη Ρηνανία-Παλατινάτο είναι ο μικρότερος δήμος της Γερμανίας. Επτά άνδρες και δύο γυναίκες ζούσαν εκεί στο τέλος του 2021, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάντεν.

Με έκταση 1,55 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η πυκνότητα του πληθυσμού του Dierfeld στην περιοχή Bernkastel-Wittlich στο ηφαιστειακό Eifel ήταν επομένως μικρότερη από 6 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η πολυπληθέστερη πόλη είναι το Βερολίνο

Ο δεύτερος μικρότερος δήμος στο τέλος του 2021 ήταν ο Wiedenborstel στην περιφέρεια Steinburg στο Schleswig-Holstein με έντεκα κατοίκους. Ακολούθησε ο δήμος Gröde στο ομώνυμο Hallig της περιφέρειας Nordfriesland (Schleswig-Holstein) με δώδεκα κατοίκους.

Η πολυπληθέστερη πόλη είναι το Βερολίνο, όπου στο τέλος του περασμένου έτους ήταν εγγεγραμμένοι 3.677.472 εκατομμύρια άνθρωποι, και ακολουθεί το Αμβούργο με 1.853.935 κατοίκους.

Για πρώτη φορά περισσότεροι από 84 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Γερμανία

Συνολικά, περισσότεροι από 84 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν για πρώτη φορά στη Γερμανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 843.000 ή κατά ένα τοις εκατό, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκριτικά, στο σύνολο του 2021, ο πληθυσμός είχε αυξηθεί μόνο κατά 82.000 άτομα ή 0,1%. “Ο καθοριστικός παράγοντας για την τρέχουσα εξέλιξη είναι η εισροή προσφύγων από την Ουκρανία ως αποτέλεσμα του ρωσικού επιθετικού πολέμου”, εξήγησαν οι στατιστικολόγοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξε καθαρή μετανάστευση περίπου 750.000 Ουκρανών στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συνολικά, η καθαρή μετανάστευση ήταν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι – επτά φορές υψηλότερη από ό,τι το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις: 161.000 περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από ό,τι γεννήθηκαν τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.