Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;

Μια διαδικτυακή πύλη χαρακτηρίζει τη Νυρεμβέργη ως μια από τις πόλεις με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Δύο άλλοι βαυαρικοί δήμοι, από την άλλη πλευρά, τα πηγαίνουν μάλλον άσχημα.

Η Νυρεμβέργη δεν είναι μόνο ένα καλό μέρος για να ζει κανείς, αλλά είναι πιθανό να γίνεται όλο και καλύτερο. Τουλάχιστον σύμφωνα με μια αξιολόγηση της εταιρείας Preply.

Η εταιρεία αξιολόγησε 30 γερμανικές πόλεις και τις κατέταξε ανάλογα με τις καλύτερες – ή χειρότερες – προοπτικές τους για το μέλλον.

Σύμφωνα με την Preply, στην αξιολόγηση συμπεριλήφθηκαν παράγοντες όπως η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, το κόστος ζωής, ο αριθμός των πανεπιστημίων και των αγγελιών για θέσεις εργασίας, ο μέσος μηνιαίος μισθός και ο δείκτης ποιότητας ζωής.

Η ομάδα ήθελε να μάθει: “Πού θα είναι καλύτερο να ζει κανείς στο μέλλον και πού οι άνθρωποι έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες στη Γερμανία;”.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις – από το Ντίσελντορφ στη Λειψία

Το Ντίσελντορφ έπεισε την ομάδα της Preply με τη “μαγευτική παλιά πόλη” του και τις πολλές ευκαιρίες για ψώνια.

Η πόλη διαθέτει έξι πανεπιστήμια, χαμηλές τιμές ενέργειας και τις τρίτες περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, μετρούμενες με βάση τον πληθυσμό.

Ωστόσο, οι κάτοικοι του Ντίσελντορφ πρέπει να καλύψουν το μάλλον ακριβό ενοίκιο από το μέσο καθαρό εισόδημα των 3.248 ευρώ.

Το Μόναχο έρχεται δεύτερο. Εδώ συναντιούνται η εργασία και η αναψυχή: η πόλη φιλοξενεί τις πιο επιτυχημένες εταιρείες, αλλά και πολυσύχναστους χώρους ψυχαγωγίας, όπως το Oktoberfest.

Ωστόσο, το Μόναχο έχει επίσης τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης και στέγασης στη Γερμανία.

Το Αμβούργο έρχεται τρίτο λόγω των πολλών επιτυχημένων εταιρειών και πανεπιστημίων του. Επιπλέον, η πόλη πείθει με “μια νυχτερινή ζωή στην Reeperbahn και τους πολλούς χώρους πρασίνου, καθώς και τις πολυάριθμες ευκαιρίες εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας”.

Το Ανόβερο έρχεται κοντά στο βάθρο των νικητών και μπορεί να πείσει με σχετικά χαμηλές τιμές ενέργειας και καλές εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Η γερμανική πρωτεύουσα έρχεται στην πέμπτη θέση, με το ευρύ φάσμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών – άλλωστε, υπάρχουν 46 πανεπιστήμια και κολέγια – ώστε να μην βαρεθείτε στο Βερολίνο.

Το μόνο πράγμα που λείπει εδώ είναι οι αγγελίες εργασίας.

Στην έκτη έως δέκατη θέση βρίσκονται: Στουτγάρδη, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Φρανκφούρτη και Λειψία, αν και η Preply δεν εξηγεί την κατανομή στους αναγνώστες της.

Μόνο αυτό: στη Νυρεμβέργη, ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός είναι 2.829 ευρώ και οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 438 ευρώ σε ενοίκιο.

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;
Οι 10 κορυφαίες πόλεις της Γερμανίας – Αμβούργο | By RudyBalasko

Οι δέκα χειρότερες πόλεις

Σύμφωνα με την Preply, η πόλη με τις χειρότερες μελλοντικές προοπτικές είναι το Ροστόκ. Η πόλη είναι οικονομικά αδύναμη, έχει λίγες θέσεις εργασίας να προσφέρει και γενικά λίγες μεγάλες επιχειρήσεις. Τουλάχιστον υπάρχουν φθηνά ενοίκια.

Το Πάντερμπορν έρχεται προτελευταίο με εξωφρενικά υψηλές τιμές βενζίνης. Ακολουθεί το Würzburg στη Φραγκονία, “όπου η υψηλή ποιότητα ζωής συναντά χαμηλούς μισθούς”.

Και άλλη μια βαυαρική πόλη κατατάσσεται στην αρνητική κατάταξη: το Άουγκσμπουργκ βρίσκεται στη μέση της φθίνουσας κατάταξης των πόλεων με “χαμηλό μέσο μισθό και υψηλό ενεργειακό κόστος”.

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;
Χαμηλοί μισθοί στο Würzburg της Βαυαρίας στη Γερμανία | By nasenflow

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.