Ποιο είναι το καλύτερο κρατίδιο για σπουδές μερικής απασχόλησης;

Το κρατίδιο της Βαυαρίας υστερεί σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία όσον αφορά την προσφορά σπουδών μερικής απασχόλησης.

Με ένα ποσοστό 13,8%, η Βαυαρία βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη θέση σε μια κρατική σύγκριση των μαθημάτων που προσφέρονται με μερική απασχόληση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Κέντρο για την Ανάπτυξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης (CHE), θυγατρική του Ιδρύματος Bertelsmann.

Όσον αφορά το ποσοστό των φοιτητών που σπουδάζουν πραγματικά με μερική απασχόληση, η Βαυαρία βρίσκεται στη δέκατη θέση με 5,0 (χειμερινό εξάμηνο 2020/21) τοις εκατό.

Πρώτο σε προσφορές είναι το Σάαρλαντ με ποσοστό 64,7%, ακολουθούμενο από το Αμβούργο (53,6) και τη Θουριγγία (52,3).

Όσον αφορά τους πραγματικούς μαθητές μερικής φοίτησης, το Αμβούργο προηγείται με ποσοστό 21,1%, μπροστά από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με 13,3%.

Ωστόσο, σε ορισμένα κρατίδια, όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Αμβούργο, η θέση των πανεπιστημίων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι αξιοσημείωτη. Οι επικριτές θεωρούν ότι αυτό διαστρεβλώνει τα στατιστικά στοιχεία.

Ωστόσο, το μερίδιο των προγραμμάτων μερικής φοίτησης έχει επίσης μειωθεί στη Βαυαρία τα τελευταία δύο χρόνια.

Το 2020, το ποσοστό αυτό εξακολουθούσε να είναι 14,1%. Ο παγγερμανικός μέσος όρος είναι 17,9%, από 16,1% το 2020.

36 πανεπιστήμια στο βαυαρικό κρατίδιο έχουν πάνω από το 1% των φοιτητών τους να σπουδάζουν με μερική απασχόληση.

Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, το CHE χρησιμοποίησε τα στοιχεία από το Higher Education Compass της Γερμανικής Διάσκεψης Πρυτάνεων για το χειμερινό εξάμηνο 2021/22 ως βάση για την καταγραφή των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών και για την ποσόστωση προσφοράς μερικής φοίτησης.

Από την άλλη πλευρά, τα ποσοστά των πραγματικών φοιτητών μερικής φοίτησης βασίζονται σε στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας για το χειμερινό εξάμηνο 2020/21.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.