Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς εργοδότες στη Γερμανία;

Η πύλη LinkedIn εντόπισε τους πιο δημοφιλείς εργοδότες στη Γερμανία. Μια παραδοσιακή εταιρεία από το Μόναχο βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Η πανδημία του κορωνοϊού άφησε αρκετές άδειες θέσεις στην αγορά εργασίας – από αναγκαιότητα για ορισμένους υπαλλήλους, εθελοντικά για άλλους.

Νέες ευκαιρίες έχουν και μπορούν να διερευνηθούν ιδιαίτερα καλά στα κοινωνικά δίκτυα, για παράδειγμα στο LinkedIn.

Με 740 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, η πύλη είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του είδους του.

Στην γερμανόφωνη περιοχή, 16 εκατομμύρια μέλη ανταλλάσσουν πληροφορίες για θέματα εργασίας και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Κατά συνέπεια, το LinkedIn διαθέτει πολλά δεδομένα χρηστών.

Μια τρέχουσα ανάλυση αυτών των δεδομένων δείχνει ποιες εταιρείες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Γερμανία. Τέσσερις εργοδότες από τη Βαυαρία κατατάχθηκαν στους πρώτους 10.

«Ο τελευταίος χρόνος παρουσίασε εξαιρετικές προκλήσεις σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και οι εταιρείες που βάζουν τους υπαλλήλους τους σε πρώτη θέση δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές όσο τώρα», εξηγεί η Sara Weber εκ του LinkedIn για γερμανόφωνες χώρες, η οποία συνέταξε τη νέα κατάταξη των πιο περιζήτητων εργοδοτών.

Σκοπός της αξιολόγησης είναι να δώσει στους εργαζομένους ένα εργαλείο για να αξιολογήσει ποιες εταιρείες έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για επαγγελματική ανάπτυξη, εξηγεί.

Ο πιο δημοφιλής εργοδότης της Γερμανίας είναι από το Μόναχο

Η Siemens βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς εργοδότες. Η παραδοσιακή εταιρεία από το Μόναχο απασχολεί σχεδόν 300.000 άτομα παγκοσμίως.

Η εταιρεία, της οποίας οι ρίζες ξεκινούν από τα μέσα του 19ου αιώνα, εξηγεί την κορυφαία της θέση στον κόσμο με μια «ολοκληρωμένη κουλτούρα, εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους και την προθυμία εξέλιξης».

Η φετινή είναι η τέταρτη κατάταξη κορυφαίων επιχειρήσεων από το LinkedIn. Ο ηγέτης του 2019, η ομάδα λογισμικού SAP της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έπεσε στην 21η θέση.

Η Weber χρησιμοποίησε μια νέα μέθοδο για την τρέχουσα έρευνα: Επικεντρώθηκε κυρίως στο πόσα άτομα μπορούν να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους στην εταιρεία.

Τέσσερεις βαυαρικές επιχειρήσεις στην κορυφή

Εκτός από τη Siemens, μια δεύτερη εταιρεία από τη Βαυαρία έφτασε στο βάθρο των πιο δημοφιλών εργοδοτών το 2021: Η Adidas.

Ο πάροχος αθλητικών ειδών και lifestyle που εδρεύει στη πόλη Herzogenaurach εξηγεί αυτό το γεγονός ως εξής.

«Αν ψάχνετε για έναν πολύπλευρο και διαφορετικό κόσμο εργασίας, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Με υπαλλήλους από περισσότερα από 100 διαφορετικά έθνη, η πανεπιστημιούπολη μας στο Herzogenaurach αντιπροσωπεύει σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Michelle Robertson, Senior Vice President Workplaces & HR Global Functions για την Adidas.

Ο όμιλος Volkswagen κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη – παρεμπιπτόντως, ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην κορυφή των 25.

Επίσης, από τον τραπεζικό τομέα, μόνο μία εταιρεία κατέκτησε την κορυφή – η HypoVereinsbank από το Μόναχο, θυγατρική της Ιταλικής Unicredit.

Είναι τέταρτη στην κατάταξη, ακριβώς πίσω από την Adidas. Ο Schaeffler, ο προμηθευτής αυτοκινήτων από το Herzogenaurach που ιδρύθηκε το 1883, απέχει μόλις δύο θέσεις.

Οι πιο δημοφιλείς εργοδότες της Γερμανίας: Οι κορυφαίοι 10

  1. Siemens (τεχνολογία)
  2. Volkswagen (αυτοκίνητα)
  3. Adidas (Αθλητισμός / Lifestyle)
  4. HypoVereinsbank Unicredit (Τράπεζα)
  5. Henkel (καταναλωτικά αγαθά)
  6. Schaeffler (προμηθευτής αυτοκινήτων)
  7. Accenture (συμβουλευτική εταιρεία)
  8. Capgemini (συμβουλευτική εταιρεία)
  9. Bosch (προμηθευτής αυτοκινήτων)
  10. PwC (συμβουλευτική εταιρεία)

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.