Ποιοι κλάδοι κάνουν προσλήψεις στη Γερμανία

Η προθυμία των εταιρειών στη Γερμανία να προσλάβουν νέο προσωπικό έχει μειωθεί τον Φεβρουάριο.

Το Βαρόμετρο Απασχόλησης ifo υποχώρησε συγκεκριμένα στις 99,4 μονάδες, από 100,1 μονάδες τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων, αναμένεται ότι οι εταιρείες σε πολλούς κλάδους θα συνεχίσουν να αναζητούν υπαλλήλους.

Στον τομέα της μεταποίησης, οι εταιρείες έχουν γίνει ελαφρώς πιο απρόθυμες να προσλάβουν. Σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας, όπως η χημική βιομηχανία, η κατάσταση είναι, επίσης , δύσκολη.

Δείτε ακόμα: Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία

Κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού και εταιρείες στον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών συνεχίζουν πάντως να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Η προθυμία μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών να προσλάβουν νέο προσωπικό έχει μειωθεί κάπως –με εξαίρεση τον τουρισμό και τη φιλοξενία, όπου ο αριθμός των νέων αγγελιών εργασίας αυξάνεται.

Τέλος, στο εμπόριο, οι εταιρείες εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να προσλάβουν νέο προσωπικό. Το ίδιο ισχύει και για την κατασκευή.

Πηγή: Reporter.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.