Ποιος είναι ο 18χρονος Τούρκος ιδρυτής των Βαυαρικών Αερογραμμών

Ο Adem Karagöz λέει ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας εδώ και χρόνια. Τώρα ο 18χρονος θέλει να ταρακουνήσει την αεροπορική βιομηχανία. Πώς θα πετύχει;

Οι περισσότεροι άλλοι στην ηλικία του έχουν χόμπι όπως σπορ, βιντεοπαιχνίδια ή συναυλίες. Στον Adem Karagöz προφανώς αρέσει να ξεκινάει επιχειρήσεις – ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις στην πλατφόρμα καριέρας “Xing”, ο 18χρονος δεν είναι μόνο ένας “αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος”, αλλά φέρεται να έχει ήδη περάσει εννέα μήνες εργασίας για τα Ηνωμένα Έθνη ως “ειδικός σε θέματα επιχειρησιακών κινδύνων”.

Πρόσφατα ίδρυσε μια αεροπορική εταιρεία που θα πετάει σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη από το αεροδρόμιο του Μονάχου από το τέλος του έτους. Το όνομα: Bavarian Airlines.

Πώς; Όταν ρωτήθηκε από το t-online, ο Karagöz λέει ότι η βάση της περιουσίας του ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ από τους γονείς του και επενδύσεις υψηλού κινδύνου αλλά κερδοφόρες κατά τη διάρκεια της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια.

Τελικά, δημιούργησε και πούλησε με επιτυχία μια εταιρεία στον τομέα της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Στη Γερμανία, οι ανήλικοι επιτρέπεται επίσης να ιδρύσουν επιχείρηση με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Με όλα τα κέρδη, ο Karagöz λέει ότι είναι πλέον κατασκευαστής ακινήτων – αυτή τη στιγμή κατασκευάζει περίπου 150 διαμερίσματα στο Darmstadt – και σύντομα θα είναι ιδιοκτήτης της δικής του αεροπορικής εταιρείας.

Η Bavarian Airlines δεν έχει εγγραφεί ακόμη στο εμπορικό μητρώο

Δικαιολογημένα, ορισμένοι παρατηρητές μπορεί να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε ένα τέτοιο βιογραφικό σημείωμα.

Όμως ο Karagöz έχει μια εύλογη απάντηση σε κάθε ερώτηση, αναφερόμενος επανειλημμένα σε ρήτρες εμπιστευτικότητας όταν πρόκειται για τα ονόματα των συμβατικών εταίρων ή στη διάρκεια της διαδικασίας για την εγγραφή στο εμπορικό μητρώο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας λέει ότι ο συμβολαιογράφος έχει ήδη λάβει την εγγραφή. Σύμφωνα με τον Karagöz, η διαδικασία που εκκρεμεί στο περιφερειακό δικαστήριο του Darmstadt θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Το τοπικό δικαστήριο του Darmstadt δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν έχει κινηθεί εκεί τέτοια διαδικασία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο, δεν θέλουν να πουν τίποτα για την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το βρετανικό εμπορικό μητρώο, η εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως “Hessian Finance Group” στο Κάρντιφ (Ουαλία).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η υπό ίδρυση αεροπορική εταιρεία έλαβε το σημερινό της όνομα. Και εκτός από τον Karagöz, προσχώρησαν άλλα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου – ένα εκ των οποίων, ο Mehmet Basyigit, δεν συμμετέχει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο.

Για “οικογενειακούς λόγους”, λέει ο Karagöz. Στον κατάλογο εργαζομένων της Bavarian Airlines, ο 18χρονος αναφέρεται σήμερα ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου.

Ένας τουλάχιστον ασυνήθιστος συνδυασμός

Ο διευθύνων σύμβουλος είναι επίσης πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, το οποίο υποτίθεται ότι επιβλέπει την επιχειρηματική συμπεριφορά.

Αλλά ο Karagöz έχει επίσης μια εξήγηση γι’ αυτό: ο χρηματοοικονομικός όμιλος ιδρύθηκε επειδή η αεροπορική εταιρεία επρόκειτο επίσης να εισέλθει στην επιχείρηση κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, αυτό θα τοποθετούσε την αεροπορική εταιρεία στον τραπεζικό τομέα.

Και θα παραιτηθεί από την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου μόλις βρεθεί κάποιος “καταλληλότερος”.

Η Bavarian Airlines θα ξεκινήσει στο Μόναχο μέχρι το τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος του έτους, η Karagöz θέλει όχι μόνο να πετάξει τρία αεροσκάφη Embraer E195-E2 από το Μόναχο προς τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ, του Ντίσελντορφ, του Βερολίνου, της Βιέννης και του Λονδίνου.

Θέλουν επίσης να δελεάσουν τους πελάτες με κάτι επαναστατικό: αντί για μίλια, θα μπορούν να συλλέγουν μετοχές ενός κρυπτονομίσματος με τη Bavarian Airlines. Αυτό θα πρέπει να διευρύνει όχι μόνο την ομάδα-στόχο, αλλά και το επιχειρηματικό τμήμα.

Οι πελάτες θα πρέπει όχι μόνο να μπορούν να αγοράζουν πτήσεις με κρυπτονόμισμα, αλλά και να αποκτούν πρόσθετα κεφάλαια στο νόμισμα, για παράδειγμα για μια καλύτερη ταξιδιωτική κατηγορία.

Ο ιδρυτής των Βαυαρικών Αερογραμμών δεν θέλει να γίνει ανταγωνιστής της Lufthansa

Μέχρι το 2024, δώδεκα αεροσκάφη θα πετούν σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, η Karagöz δεν θέλει να γίνει ανταγωνιστής της Lufthansa. “Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συμπλήρωμα της αγοράς”.

Λίγοι οικονομικοί τομείς είναι τόσο ριψοκίνδυνοι όσο οι αεροπορικές επιχειρήσεις. Ο Karagöz εξηγεί ότι έχει επίγνωση του κινδύνου.

Οι εξωτερικοί σύμβουλοι υπολόγισαν ότι “μπορούμε να έχουμε απόδοση με το μοντέλο μας”.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβούν πολλά πριν συμβεί αυτό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο, το αεροδρόμιο του Μονάχου έχει ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον ιδρυτή.

Ωστόσο, πρέπει να “περιμένουν να δουν τι θα προκύψει”. Εντατικές συνομιλίες δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί – και μέχρι τότε πρέπει να εκπονηθεί ένας ολόκληρος κατάλογος απαιτήσεων.

Σύμφωνα με τον Karagöz, η Bavarian Airlines έχει ήδη λάβει τις πρώτες αιτήσεις για το μελλοντικό πλήρωμα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.