Οι πωλήσεις της BMW σχεδόν στο επίπεδο του προηγούμενου έτους

Η BMW πούλησε σχεδόν τόσα αυτοκίνητα το 3ο τρίμηνο όσα και την ίδια περίοδο πέρυσι, καλύπτοντας έτσι μέρος της υστέρησης από το πρώτο εξάμηνο.

Ο επικεφαλής πωλήσεων Pieter Nota δήλωσε τη Δευτέρα ότι η BMW βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους πωλήσεων για το 2022.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε συνολικά 1,748 εκατομμύρια αυτοκίνητα κατά το 2022 έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μειωμένα κατά 9,5% σε ετήσια βάση λόγω των ελλείψεων στην προμήθεια και του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο τρέχον τρίμηνο, η BMW θέλει να καλύψει ισχυρό έδαφος και να είναι μόνο ελαφρώς κάτω από το περασμένο έτος για το σύνολο του έτους, δηλαδή όχι περισσότερο από 5% κάτω από το προηγούμενο έτος.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, ο Όμιλος πούλησε περίπου 587.800 αυτοκίνητα, 0,9% λιγότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν περίπου 11% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, οι πωλήσεις στην Κίνα ήταν κατά 5,7% υψηλότερες και στις ΗΠΑ κατά 3,8% υψηλότερες.

Τον Σεπτέμβριο, η BMW πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 6,6% με περίπου 210.500 παραδόσεις σε πελάτες.

Ο Όμιλος προωθεί τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα, δήλωσε η Nota. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η BMW είχε πουλήσει περισσότερα από 128.000 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα φέτος, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.