Πρωτοχρονιά: Οι πολίτες στη Γερμανία λένε όχι στα πυροτεχνήματα

Το άναμμα κροτίδων στην αλλαγή του χρόνου φαίνεται να χάνει όλο και περισσότερο τη δημοτικότητά του στη Γερμανία.

Σε μια έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης των κροτίδων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Insa Consulere για λογαριασμό του Κέντρου Καταναλωτών του Βρανδεμβούργου, το 53% των ερωτηθέντων ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης, ενώ μόνο το 39% τάχθηκε κατά.

Το κέντρο καταναλωτών εξήγησε ότι τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν είναι αμφιλεγόμενα μόνο λόγω της πανδημίας Corona, αλλά και λόγω του κινδύνου τραυματισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων, και επί του παρόντος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

“Είναι σημαντικό τώρα η πολιτική να αποφασίσει έγκαιρα αν θα απαγορευτεί φέτος η πώληση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου συμβουλευτικής καταναλωτών του Βρανδεμβούργου, Christian A. Rumpke.

Η αποδοχή της απαγόρευσης των πυροτεχνημάτων ήταν ελαφρώς υψηλότερη στη δυτική Γερμανία με 54% από ό,τι στην ανατολική με 50%.

Υπήρξε ισχυρή υποστήριξη για την απαγόρευση μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων, της Αριστεράς, της Ένωσης και του SPD – αντίθετα, το 68% των υποστηρικτών του AfD ψήφισε κατά της απαγόρευσης.

Οι υποστηρικτές του FDP ήταν διχασμένοι, με το 47% να τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των κροτίδων και το 45% κατά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.