Πολιτικοί προτείνουν μάθημα στο ύπαιθρο αντί για κλείσιμο των σχολείων

Λόγω της απειλής του κλεισίματος των σχολείων εξαιτίας του τροποποιημένου νόμου για την προστασία των λοιμώξεων, πολιτικοί από διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες ζήτησαν μαθήματα στο ύπαιθρο.

“Το μάθημα στο ύπαιθρο ή η περαιτέρω μείωση του μεγέθους των ομάδων της τάξης πρέπει να μελετηθούν πριν κλείσουν τα σχολεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογενειακής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης στο Bundestag, Marcus Weinberg, στην εφημερίδα Bild.

Η αναπληρωτής πρόεδρος του FDP, Katja Suding, μίλησε επίσης υπέρ των μαθημάτων σε πάρκα ή στο προαύλιο των σχολείων.

“Υποστηρίζω όλα τα λογικά μέτρα που καθιστούν δυνατή τη διδασκαλία στην τάξη ξανά”, είπε στην εφημερίδα Bild.

Η διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να έχει νόημα, αλλά επίσης και τα φίλτρα αέρος και οι απαιτήσεις υγιεινής σε κλειστούς χώρους.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Bärbel Bas, δήλωσε στην εφημερίδα: “Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ασφαλέστερες από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους.

Επομένως, η δυνατότητα να διεξάγονται τα σχολικά μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ακούγονται αρχικά καλά και υποστηρίζονται από ορισμένα σχολεία, εφόσον και ο καιρός ήταν καλός”.

Ο βουλευτής των Πρασίνων, Janosch Dahmen, περιέγραψε επίσης το μάθημα στο ύπαιθρο ως μια πιθανή διέξοδο:

“Μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ή εκδρομές σε πάρκα και δάση είναι ένα πολύ ρεαλιστικό και λογικό βήμα προς τα ανοίγματα καθώς πέφτει ο δείκτης επίπτωσης”, δήλωσε στην εφημερίδα Bild.

Με το εθνικό φρένο έκτακτης ανάγκης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει εκτεταμένες αρμοδιότητες στον έλεγχο της πανδημίας από τα ομοσπονδιακά κρατίδια για πρώτη φορά κατά την πανδημία.

Τα σχολεία αναμένεται να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία όταν ο δείκτης επίπτωσης είναι 200 και άνω.

Ο νόμος πρόκειται να ψηφιστεί την Τετάρτη στο Bundestag και την Πέμπτη στο Bundesrat.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.