Πολλά έξοδα: Κλείνει μουσείο στη Γερμανία λόγω… θέρμανσης!

Λόγω των υψηλών ενεργειακών δαπανών, το Μουσείο Παιχνιδιών κλείνει τις πόρτες του. Μέχρι τότε οι εργασίες θα ανασταλούν προς το παρόν.

Το Μουσείο Παιχνιδιών του Μονάχου θα παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του μουσείου στην εφημερίδα Münchner Abendzeitung.

Το Μουσείο Παιχνιδιών του Μονάχου κλείνει: 10.000 ευρώ επιπλέον κόστος σε τρεις μήνες

“Τον Νοέμβριο, η πρόβλεψη ήταν ότι το κόστος θέρμανσης θα αυξανόταν δυόμισι φορές.

Για το μουσείο, αυτό θα σήμαινε πρόσθετα έξοδα 10.000 ευρώ από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαρτίου”, εξήγησε την απόφαση αυτή η διευθύντρια του μουσείου Helena Steiger, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενη την Abendzeitung.

Το Μουσείο Παιχνιδιών του Μονάχου θα επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο

Σύμφωνα με την πόλη, η συλλογή του Μουσείου Παιχνιδιών του Μονάχου χρονολογείται από το 1800.

Όπως γράφει η “AZ”, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτισμού, το Μουσείο Παιχνιδιών είναι το μόνο από τα 50 μουσεία και τις ισάριθμες γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους που είναι κλειστά σήμερα στο Μόναχο λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Ο πατέρας της Steiger ίδρυσε το μουσείο το 1983. Στην Marienplatz 15, σε τέσσερις ορόφους, εκτίθενται, μεταξύ άλλων, παλιά μοντέλα τρένων, λούτρινα ζώα, κούκλες και τσίγκινα παιχνίδια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.