Πολλοί άστεγοι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στη Γερμανία

Τα άτομα που δεν έχουν δικό τους σπίτι έχουν συχνά περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Αυτό προκύπτει από τη στατιστική έκθεση της Ομοσπονδιακής Ομάδας Εργασίας για την Βοήθεια Αστέγων (BAG W).

Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το ένα έκτο των αστέγων στην Γερμανία δεν είχε καθόλου ασφαλιστική κάλυψη το 2020. Στο σύνολο του πληθυσμού, το ποσοστό των ατόμων χωρίς ασφάλιση υγείας είναι μικρότερο από 0,1%.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 4% των αστέγων είχε μόνο περιορισμένη ασφαλιστική κάλυψη. Για το 14% το καθεστώς ήταν ασαφές, ενώ τα δύο τρίτα ήταν πλήρως ασφαλισμένα.

Όσοι δεν έχουν ασφάλιση υγείας συνήθως αναζητούν ιατρική περίθαλψη μόνο για επείγουσα θεραπεία ή σε περίπτωση σοβαρής επιδείνωσης ασθενειών, προειδοποιεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα, στοιχεία: 178.000 είναι οι άστεγοι που διαβιούν σε καταλύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο το ένα τέταρτο περίπου των ατόμων χωρίς ασφάλιση υγείας δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με γιατρό τους τελευταίους έξι μήνες, σε σύγκριση με το 65% του συνόλου των αστέγων, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα.

Το BAG W ζητά την επέκταση των λεγόμενων κέντρων εκκαθάρισης που υποστηρίζουν άτομα χωρίς ασφάλιση υγείας ή με ασαφές καθεστώς και παρέχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.