Η πλειονότητα των Γερμανών δεν έχει προβλέψει για έκτακτη ανάγκη

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν έχουν ούτε αποθέματα ούτε έχουν κάνει άλλες προετοιμασίες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αντιπροσωπευτικής έρευνας που διενήργησε το ινστιτούτο ερευνών κοινής γνώμης YouGov για λογαριασμό της Deutsche Presse-Agentur.

Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους περισσότερους από 2.000 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη λάβει ειδικές προφυλάξεις, αλλά παρόλα αυτά αισθάνονται προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο περίπου το 16% των Γερμανών έχουν προμηθευτεί τρόφιμα και φάρμακα στο σπίτι ή έχουν φροντίσει για συσκευές παραγωγής ή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οκτώ τοις εκατό των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν λάβει ειδικές προσωπικές προφυλάξεις για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά εξακολουθούν να μην αισθάνονται επαρκώς προετοιμασμένοι. Το έξι τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία πληροφορία ή δεν είχε γνώμη για το θέμα.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Handelsblatt” σε σχέση με πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές: “Εάν πράγματι το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλο τρόπο, τότε είναι σίγουρα καλό να έχουμε εφόδια στο σπίτι”.

Αναφέρθηκε σε έναν αντίστοιχο κατάλογο ελέγχου του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για τις Καταστροφές (BBK).

Ο οργανισμός με έδρα τη Βόννη, το κέντρο του οποίου χειρίστηκε πρόσφατα και τη μεταφορά ασθενών κορωνοϊού και θυμάτων πολέμου από την Ουκρανία, υπάγεται στο υπουργείο της Faeser.

Προς το παρόν δεν έχει επικεφαλής, καθώς ο πρόεδρος Armin Schuster διορίστηκε ως νέος υπουργός Εσωτερικών της Σαξονίας τον Απρίλιο.

“Η σημασία της πολιτικής προστασίας έχει αυξηθεί σημαντικά ενόψει της πανδημίας, της περσινής καταστροφής με τις πλημμύρες και των μελλοντικών κλιματικών συνεπειών, καθώς και του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών. Επομένως, η ηγεσία του BBK θα συμπληρωθεί γρήγορα.

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.