Πολλοί κατασκευαστές ακυρώνουν έργα στη Γερμανία

Αύξηση του κόστους των υλικών, υψηλότερα επιτόκια: πολλοί κατασκευαστές στη Γερμανία βάζουν τα έργα τους σε αναμονή, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, επικαλούμενο δική του έρευνα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Αυτό θέτει επίσης σε κίνδυνο τον στόχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την κατασκευή 400.000 διαμερισμάτων ετησίως.

Τον Σεπτέμβριο, το 16,7% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα στον κατασκευαστικό κλάδο επηρεάστηκε από ακυρώσεις, έναντι 11,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου.

“Λόγω της εκρηκτικής αύξησης των τιμών των υλικών και της ενέργειας, καθώς και των αυξανόμενων επιτοκίων χρηματοδότησης, η ασφάλεια του σχεδιασμού έχει χαθεί”, δήλωσε ο ερευνητής του Ifo Felix Leiss.

“Το κόστος κατασκευής αυξάνεται συνεχώς. Για ορισμένους κατασκευαστές, όλα αυτά δεν είναι πλέον εφικτά, βάζουν τα έργα σε αναμονή ή τα ακυρώνουν”.

Οι ανησυχίες για το μέλλον στη Γερμανία είναι έντονες

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον τομέα θόλωσαν και πάλι: Το αντίστοιχο βαρόμετρο έπεσε στις -53,2 μονάδες.

“Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες εξακολουθούν να έχουν μεγάλα αποθέματα παραγγελιών, αλλά οι ανησυχίες για το μέλλον σπάνια ήταν τόσο μεγάλες”, δήλωσε ο Leiss.

“Οι προσδοκίες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την έναρξη της έρευνας το 1991”.

Κατασκευή 400.000 διαμερισμάτων: Ο στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι αμφισβητήσιμος

Σύμφωνα με την κύρια ένωση της γερμανικής κατασκευαστικής βιομηχανίας (HDB), η τεράστια αύξηση του κόστους αναγκάζει επίσης πολλούς κατασκευαστές κατοικιών να απέχουν από προγραμματισμένα έργα.

“Είτε τα έργα δεν αποδίδουν πλέον είτε οι αυξημένες τιμές κατασκευής και τα επιτόκια εκτοξεύουν τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, ο οποίος είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένος από το εκρηκτικό ενεργειακό κόστος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HDB Tim Oliver Müller.

Η στάση κατασκευής γίνεται ορατή σε περιοχές

Στη Δρέσδη, η δημοτική στεγαστική εταιρεία “Wohnen στη Δρέσδη” (WiD) ανακοίνωσε τη διακοπή της κατασκευής σχεδόν 140 διαμερισμάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της WiD, τα αυξημένα επιτόκια των τραπεζικών δανείων ήταν ο λόγος για τη διακοπή της κατασκευής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.