Πολωνός καθηγητής πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ λόγω ομοφοβίας

“Καρκινικές μεταστάσεις” και “παράσιτα” – με αυτά τα λόγια ο Dariusz Oko, ένας Πολωνός ιερέας, περιέγραψε τους ομοφυλόφιλους. Ο ιερέας του Μονάχου Wolfgang Rothe τον κατήγγειλε. Την Παρασκευή εκδόθηκε σχετική απόφαση στο δικαστήριο.

Ο ιερέας Wolfgang Rothe από το Μόναχο ταξίδεψε σχεδόν 600 χιλιόμετρα μέχρι την Κολωνία – επειδή δεν θέλησε να δεχτεί τη διάδοση μίσους κατά των ομοφυλόφιλων.

Για το λόγο αυτό, ο Rothe κατήγγειλε τον Πολωνό καθηγητή θεολογίας Dariusz Oko. Ο Oko είχε αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους “παράσιτα” και “καρκινικά έλκη”, μεταξύ άλλων, στο περιοδικό “Theologisches” της Κολωνίας.

Πρώτη συνάντηση του Oko και του Rothe

Ο ιερέας από την Κρακοβία αρνήθηκε να δεχτεί τη χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε (4.800 ευρώ), γεγονός που οδήγησε σε δίκη στην Κολωνία την Παρασκευή. Και μαζί της η πρώτη προσωπική συνάντηση.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ο υπερτυχερός του Lotto

Ο Rothe δήλωσε ότι ο Oko τον προσπέρασε “χωρίς να τον χαιρετήσει”. Ο Oko δικαιολογήθηκε στο δικαστήριο: “Δεν μιλάω για όλους τους ομοφυλόφιλους, αυτό είναι το θέμα. Μιλάω αποκλειστικά για τους ομοφυλόφιλους ιερείς που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα”.

Για τον Rothe, το πρώτο μέρος της δίκης ήταν “μια δοκιμασία”. “Ολόκληρο το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων, διαβάστηκε ολόκληρο – χρειάστηκαν τρεις ώρες!”

Rothe: “Σαφής πρόθεση υποκίνησης μίσους”

Για τον κάτοικο του Μονάχου, πρόκειται για ένα “άρθρο μίσους με σαφή πρόθεση να πληγώσει, να υποκινήσει, να υποδαυλίσει το μίσος και να στερήσει από τους ανθρώπους το δικαίωμά τους να υπάρχουν”.

Κατά την άποψή του, αυτό δεν είναι μόνο υποκίνηση μίσους, αλλά και αντιχριστιανικό. “Θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος ως ιερέας να δράσω”.

Δικηγόρος στο Μόναχο

Ο επικεφαλής εισαγγελέας κατηγόρησε επίσης τον Oko για “υποκίνηση μίσους” και “προσβολή και υποτίμηση τμημάτων του πληθυσμού”. Τελικά, η υπόθεση ανεστάλη με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. Ο εκδότης που είναι υπεύθυνος για το περιοδικό πρέπει επίσης να πληρώσει – 4.000 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.