Πολύ μεγάλος για πάρτι: Κάτοικος του Μονάχου χάνει στο δικαστήριο

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάνθηκε: Σε έναν 44χρονο απαγορεύτηκε να συμμετάσχει σε φεστιβάλ για νέους στο Μόναχο. Η εκδήλωση το καλοκαίρι του 2017 προοριζόταν μόνο για 18 έως 28 ετών άτομα.

Στην πραγματικότητα, ο Nils Kratzer ήθελε απλώς να περάσει ένα όμορφο βράδυ στο Praterinsel του Μονάχου στο “Isarrauschen-Open-Air” το καλοκαίρι του 2017. Αλλά οι ελεγκτές στην είσοδο του αρνήθηκαν την είσοδο.

Ο λόγος; Ήταν πολύ μεγάλος. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε άτομα ηλικίας 18 έως 28 ετών. Ο Nils Kratzer σοκαρίστηκε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα εκείνο το βράδυ.

Ωστόσο, ο τότε 44χρονος δεν θέλησε να δεχτεί την απόρριψη τόσο εύκολα, εξάλλου, είναι επαγγελματίας δικηγόρος.

Ο Kratzer μήνυσε τους διοργανωτές και ζήτησε αποζημίωση 1.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρθηκε στον Γενικό Νόμο περί Ίσης Μεταχείρισης (AGG).

Ο Kratzer, ωστόσο, απέτυχε ενώπιον του Πρωτοδικείου Μονάχου Ι, αλλά οι δικαστές επέτρεψαν έφεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (BGH).

Ο Nils Kratzer πιστεύει ότι αντιμετωπίστηκε άδικα και εξηγεί: “Φανταστείτε να είχε απορριφθεί ένας επισκέπτης με σκούρο δέρμα λόγω του χρώματος του δέρματός του και ένα γερμανικό δικαστήριο να αρνείται την προστασία από τις διακρίσεις.

Αυτό θα ήταν μια ασυγχώρητη ντροπή που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τα γερμανικά δικαστήρια”, δήλωσε ο Kratzer πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δεν θεωρεί ότι η αρχή της ίσης μεταχείρισης παραβιάστηκε στην παρούσα υπόθεση.

Ο προεδρεύων δικαστής τόνισε ότι, σε αντίθεση με την ηλικιακή ομάδα, διαφορετικά κριτήρια ισχύουν για τις δύο πτυχές της φυλετικής και της εθνικής καταγωγής. Για αυτούς τους λόγους, κανείς δεν πρέπει γενικά να υφίσταται διακρίσεις.

Επιπλέον, οι δικαστές δήλωσαν ότι η εκδήλωση δεν προοριζόταν ποτέ για ένα γενικό κοινό.

Αυτό παίζει ρόλο στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, και είναι διαφορετική από ό,τι στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε μεγαλύτερες συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις.

Έτσι ο Nils Kratzer απέτυχε τελικά με την αγωγή του. Ωστόσο, ήταν σημαντικό για τον κάτοικο του Μονάχου να αγωνιστεί για την άποψή του μέχρι εσχάτων.

Ως σαραντάρης τήρησε το σύνθημα του συγκροτήματος της δεκαετίας του ’80 “Beastie Boys”: “You gotta fight for your right to party”!

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.