Πολύς κόσμος δεν φορά μάσκα στα ΜΜΜ του Μονάχου

Στα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία, οι άνθρωποι ολοένα και περισσότερο δεν προστατεύονται με μάσκα Covid-19. Ορισμένοι αντιδρούν αρκετά επιθετικά στην κριτική.

Όλο και περισσότεροι αρνητές μάσκας νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να μην χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας.

Όποιος ταξιδεύει τακτικά με περιφερειακά τρένα, S-Bahn ή του μετρό θα παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν “άνευ”. Ωστόσο, οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Μονάχου: πολλοί επιβάτες δεν έχουν πλέον όρεξη

Μερικές φορές υπάρχουν ολόκληρες ομάδες χωρίς μάσκες – τουρίστες που παριστάνουν τους ανήξερους, αλλά και πολλοί κάτοικοι του Μονάχου και εργαζόμενοι από τη γύρω περιοχή που δεν έχουν πια όρεξη να φορέσουν μάσκες. Στους σταθμούς, αλλά και στα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία, ανακοινώνεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Μετά το τέλος του Oktoberfest, βλέπετε πολύ περισσότερους ανθρώπους να αρνούνται να φορέσουν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολλοί αναγνώστες αναφέρουν παρόμοιες παρατηρήσεις στην Abendzeitung. Σε ορισμένα τρένα, “μόνο κάθε δεύτερο άτομο φοράει μάσκα”, λένε κάποιοι.

Επανειλημμένες παραβιάσεις της απαίτησης μάσκας

Στην αρχή της πανδημίας, οι εταιρείες μεταφορών ανακοίνωσαν με υπερηφάνεια ότι πάνω από το 90% των επιβατών φορούσαν μάσκες.

Εν τω μεταξύ, είναι πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερη. Ούτε η MVG ούτε η S-Bahn του Μονάχου μπορούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις παραβιάσεις, όταν τους ζητήθηκε από την AZ.

Επιθετική συμπεριφορά αρνητών μάσκας: συμβουλές της αστυνομίας του Μονάχου

Ορισμένοι αρνητές μάσκας αντιδρούν επιθετικά όταν τους μιλούν. Αυτή ήταν η εμπειρία της αναγνώστριας της AZ Ute M.

Ταξίδευε πρόσφατα με τον εγγονό της στο τραμ από το Stachus προς την Flurstraße. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μια γυναίκα ζήτησε ευγενικά από έναν επιβάτη να φορέσει μια μάσκα, επειδή ήταν χρόνια άρρωστη και επομένως άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο. ”

Ο άνδρας έγινε υβριστικός, προσέβαλε και έβρισε τη γυναίκα”, δήλωσε η Ute M..

Στο περιθώριο, έλεγε ότι ήταν προπονητής πυγμαχίας στο Giesing. Τότε όλοι στο τραμ φοβήθηκαν και στην αρχή κανείς δεν τόλμησε να επαναστατήσει εναντίον του άνδρα.

“Ελπίζαμε σε μια αντίδραση από τον οδηγό του τραμ”, λέει η Ute M. “Φυσικά και το πρόσεξε, ήταν αρκετά δυνατά οι ομιλίες”. Αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Όταν μια νεαρή γυναίκα αποφάσισε να παρέμβει, ο άγνωστος την έβρισε και την προσέβαλε. Ο άνδρας κατέβηκε στην Max-Weber-Platz.

Μια εκπρόσωπος του αρχηγείου της αστυνομίας συμβουλεύει να μην αναλαμβάνετε κινδύνους σε περίπτωση σύγκρουσης.

Είναι προτιμότερο να καλέσετε την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου ή να πατήσετε το κουμπί ενδοεπικοινωνίας έκτακτης ανάγκης στο τρένο, το οποίο σας συνδέει με τον οδηγό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.