Πορνεία στο Μόναχο: Η απαγορευμένη περιοχή θα καταργηθεί;

Το κέντρο της πόλης του Μονάχου αποτελεί απαγορευμένη περιοχή εδώ και 50 χρόνια. Επί του παρόντος συζητείται ξανά – και στην πολιτική.

Τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ, η αστυνομία και οι υπεύθυνοι οίκων ανοχής για μια πιθανή χαλάρωση;

Η Johanna Weber ταξιδεύει τακτικά από το Βερολίνο στο Μόναχο για δουλειά. Είναι εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ και έχει γίνει γνωστή ως dominatrix τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια. Η Weber είναι επίσης συνιδρυτής και πολιτικός εκπρόσωπος της επαγγελματικής ένωσης ερωτικών και σεξουαλικών υπηρεσιών.

Για την Johanna Weber, το να ταξιδεύει μέχρι το Μόναχο για να εργαστεί αξίζει τον κόπο, επειδή οι τιμές εδώ είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Όπως όλες οι νόμιμες εργαζόμενες στο σεξ, εργάζεται εκτός της απαγορευμένης περιοχής στο Μόναχο. Όμως, κατά τη γνώμη της, η απαγορευμένη περιοχή δεν είναι πλέον κατάλληλη και πρέπει να μειωθεί. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο του σεξ συμμερίζονται την άποψή της.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972: Περιορισμένη περιοχή στο Μόναχο

Η Περιορισμένη Περιοχή ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου του Μονάχου εδώ και 50 χρόνια.

Εισήχθη το 1972 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να διασφαλιστεί η “δημόσια ασφάλεια και τάξη”.

Επειδή αναμένονταν πολλοί επισκέπτες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972: Οι υπεύθυνοι οίκων ανοχής από όλη τη Γερμανία ήθελαν επίσης να ανοίξουν οίκους ανοχής στο Μόναχο και να επωφεληθούν από το διεθνές γεγονός.

Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου τον Μάρτιο του 1972 ψήφισε ομόφωνα ένα διάταγμα περιορισμένης περιοχής που απαγόρευε την πορνεία στο κέντρο του Μονάχου.

Ακολούθησε το λεγόμενο “Dirnenkrieg”: οι ιερόδουλες διαδήλωσαν κατά των σχεδίων για την απαγορευμένη περιοχή, λαμβάνοντας υποστήριξη από φοιτητές και πελάτες. Μετά από τρεις ημέρες, ωστόσο, οι διαδηλώσεις έληξαν χωρίς επιτυχία.

Περιορισμένη περιοχή στο Μόναχο: επεκτάθηκε αρκετές φορές

Έκτοτε, η απαγορευμένη περιοχή στο Μόναχο έχει επεκταθεί αρκετές φορές. Εν τω μεταξύ, πάνω από το 90 τοις εκατό της πόλης του Μονάχου είναι απαγορευμένη περιοχή.

Αν και η εργασία του σεξ είναι νόμιμη στη Γερμανία εδώ και είκοσι χρόνια: Εντός της απαγορευμένης περιοχής, κάθε είδους πορνεία, ακόμη και η προσφορά της, είναι παράνομη.

Επομένως, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σεξ στο Μόναχο ως πελάτης ή πελάτισσα πρέπει να εγκαταλείψει το κέντρο της πόλης. Όμως δεν είναι όλοι οι πελάτες τόσο κινητικοί, όπως για παράδειγμα τα άτομα με αναπηρία ή οι ηλικιωμένοι.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.