Πώς ένα ζευγάρι εκπλήρωσε το όνειρό του στη Γερμανία;

750 τετραγωνικά μέτρα ζωτικού χώρου, 18 δωμάτια, βιβλιοθήκη, σχολή κυνηγών, κρεοπωλείο, αγροτικό κατάστημα και 43 εκτάρια γης: η Catharina (36) και ο Max Buchholz (46) ζουν το όνειρο να αποκτήσουν το δικό τους κάστρο! Το “Schloss Eichicht” στο Kaulsdorf είναι το σπίτι τους εδώ και επτά χρόνια.

Ο γιατρός της κλινικής και η ιδιοκτήτης ενός ασφαλιστικού πρακτορείου πήραν ένα μεγάλο δάνειο και επένδυσαν ένα επταψήφιο ποσό στο μπαρόκ αρχοντικό που χτίστηκε το 1383.

Max Buchholz: “Δεν είμαστε ούτε ευγενείς ούτε κληρονομήσαμε πλούτη. Οφείλουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής στη θέληση και τη σκληρή δουλειά μας”.

Το ζευγάρι εργάζεται έως και 140 ώρες την εβδομάδα, κυρίως και τα Σαββατοκύριακα – και αυτό εκτός από τα παιδιά τους Charlotte (5) και Hubertus (2).

Η οικογένεια έχει πολύ καιρό να πάει διακοπές. Η συντήρηση του ιστορικού κτιρίου κοστίζει 2.500 ευρώ το μήνα.

Επειδή η τιμή των 10.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ετησίως έχει διπλασιαστεί, ο ιδιοκτήτης του κάστρου ανάβει ξανά τα τζάκια.

Για να διατηρηθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας υπό έλεγχο, δύο φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή παρέχουν έως και 18.000 κιλοβατώρες ετησίως.

Στη Θουριγγία, 300 διατηρητέα κάστρα και αρχοντικά βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια. Μετά την αύξηση του ενεργειακού κόστους, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν προβλήματα να τα βγάλουν πέρα.

“Προκειμένου το Eichicht να στέκεται ακόμα όρθιο έπειτα από 100 χρόνια, πρέπει να επεκταθούμε”, λέει η Dr. Catharina Buchholz.

Για το λόγο αυτό το ζευγάρι έχει κατοχυρώσει το “Schloß Eichicht” ως προστατευόμενο εμπορικό σήμα και πωλεί πιστοποιημένα προϊόντα.

Παρέχουν εκπαίδευση στη σχολή κυνηγών, προσφέρουν χώρους γάμου και μια δασική υπηρεσία για υλοτομία και αναδάσωση. Μέχρι στιγμής, πέντε άτομα απασχολούνται.

Φέτος, το κάστρο αναμένεται να εμφανίσει για πρώτη φορά θετικό αποτέλεσμα. Δρ Catharina Buchholz: “Δεν σκεφτήκαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο να τα παρατήσουμε!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης