Πώς κυλούν για τους Γερμανούς οι διακοπές τους στην Ελλάδα

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει ξανά στην Ελλάδα, επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Βασική αιτία της αύξησης είναι η εμφάνιση της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία ευθύνεται επί του παρόντος για το 80% των κρουσμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ένας ακόμη λόγος είναι και η νυχτερινή ζωή στη χώρα. Πολλά νυχτερινά κέντρα που άνοιξαν γεμίζουν κάθε βράδυ με νέους οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η κυβέρνηση έθεσε μια νέα απαγόρευση: Οι επισκέπτες απαγορεύεται να χορεύουν και επιτρέπεται μόνο να κάθονται στα μπαρ και στα νυχτερινά κέντρα.

Επιπλέον, μόνο οι εμβολιασμένοι επιτρέπεται να παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, κινηματογράφων και θεάτρων.

Από την 1η Αυγούστου άλλαξε όμως και ο γερμανικός κανονισμός εισόδου. Σύμφωνα με τον νόμο, οι «απλές» περιοχές κινδύνου, στις οποίες εντασσόταν η Ελλάδα, δεν ισχύουν πλέον, ενώ μία ακόμη αλλαγή είναι η υποχρεωτική παροχή αποδεικτικών για όλους όσους θέλουν να εισέλθουν στη Γερμανία με αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή τρένο.

Εάν κάποιος θέλει να ταξιδέψει από τη Γερμανία στην Ελλάδα, πρέπει να υποβάλει είτε αρνητικό τεστ PCR (έως 72 ώρες πριν) είτε, εναλλακτικά, αρνητικό rapid test (έως 48 ώρες πριν), απόδειξη ανάρρωσης ή πλήρους εμβολιασμού όταν επιστρέψει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υφίσταται καραντίνα για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα.

Πριν εισέλθουν στην Ελλάδα, οι επισκέπτες από 12 ετών και άνω πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους σε έναν κυβερνητικό ιστότοπο και να λάβουν έναν κωδικό QR έως και μία ημέρα πριν από την άφιξή τους.

Αν δεν συμπληρώσουν και δείξουν τη διαδικτυακή φόρμα, οι επισκέπτες κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ. Ολοι οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν έγκυρο αρνητικό αποτέλεσμα πριν εισέλθουν στη χώρα.

Τα τεστ PCR είναι έγκυρα έως και 72 ώρες, ενώ τα rapid tests ισχύουν μέχρι και 48 ώρες μετά την πραγματοποίησή τους. Είναι σημαντικό τα τεστ να γίνουν σε αναγνωρισμένα εργαστήρια της χώρας αναχώρησης και το πλήρες όνομα του ατόμου να ταιριάζει με το όνομα στο έγγραφο ταυτοποίησής του.

Οι κανονισμοί αυτοί δεν ισχύουν για ταξιδιώτες με αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για όσους ανέρρωσαν, ωστόσο το πιστοποιητικό ανάρρωσης πρέπει να εκδίδεται το νωρίτερο 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα από πιστοποιημένο εργαστήριο ή δημόσια αρχή.

Το πιστοποιητικό ισχύει έως και 180 ημέρες. Οι ταξιδιώτες από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και της Ζώνης Σένγκεν που είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανέρρωσαν είτε παρείχαν αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα.

Οι υπόλοιποι πρέπει να περάσουν επταήμερη καραντίνα στο σπίτι. Οι πτήσεις ή τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στα ελληνικά νησιά απαιτούν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR ή επίσημο πιστοποιητικό υγείας για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.