Πώς να στείλετε χρήματα από και προς τη Γερμανία

Εάν ζείτε στη Γερμανία ή σκέφτεστε να μετακομίσετε εδώ, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να μεταφέρετε χρήματα από τη χώρα σας σε γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό ή το αντίστροφο.

Μπορεί να αγοράζετε ένα σπίτι, να έχετε να πληρώσετε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ή δίδακτρα ή να έχετε να συντηρήσετε μια οικογένεια στην πατρίδα σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο μεταφέρετε χρήματα από ή προς τη Γερμανία, ισχύουν οι ίδιες γενικές οδηγίες.

Αποστολή χρημάτων από και προς τη Γερμανία μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς

Η αποστολή χρημάτων μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς γίνεται όλο και περισσότερο η πιο δημοφιλής επιλογή για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

Οι διαδικτυακές μεταφορές χρημάτων είναι γρήγορες, χαμηλού κόστους, ασφαλείς και εύκολες, βοηθώντας σας να αποφύγετε τα ενίοτε υπερβολικά τέλη που χρεώνουν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία οι άνθρωποι συνήθως κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Δημοφιλείς υπηρεσίες και πάροχοι μεταφοράς χρημάτων

Όλες αυτές οι εταιρείες προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές για online μεταφορές χρημάτων:

Πώς μπορώ να στείλω χρήματα από τη Γερμανία στο εξωτερικό;

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των online υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων είναι το πόσο πρακτικές είναι.

Αντί να επισκεφθείτε προσωπικά την τράπεζά σας, μπορείτε απλά να φορτώσετε τον ιστότοπο στο φορητό υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας και να στείλετε τα χρήματα με μερικά κλικ.

Αντί να χρειαστεί να επισκεφθείτε προσωπικά την τράπεζά σας, μπορείτε απλά να φορτώσετε τον ιστότοπο στο φορητό υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας και να στείλετε τα χρήματα με μερικά κλικ.

Πώς λειτουργεί η αποστολή χρημάτων / η λήψη χρημάτων από το εξωτερικό;

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων:

Ανοίξτε έναν λογαριασμό

Μόλις αποφασίσετε ποια υπηρεσία ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπό τους, παρέχοντας μερικά στοιχεία, όπως το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ανάλογα με την υπηρεσία που έχετε επιλέξει, ενδέχεται να χρειαστεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.

Επιλέξτε το ποσό και την επιλογή παράδοσης

Στη συνέχεια, πρέπει να δώσετε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη συναλλαγή που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Πόσα χρήματα θέλετε να στείλετε; Σε ποιο νόμισμα είναι τα χρήματά σας και σε ποιο θα θέλατε να τα μετατρέψετε; Χρειάζεστε μια γρήγορη μεταφορά ή μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες;

Προσθέστε τα στοιχεία του παραλήπτη

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε στοιχεία για τον παραλήπτη σας, όπως το όνομα και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού.

Πληρωμή

Αφού προσθέσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, πληρώνετε τα χρήματα στην εταιρεία μεταφοράς.

Αυτό μπορεί να γίνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, όπως αν κάνατε ηλεκτρονικές αγορές, ή μέσω κανονικού τραπεζικού εμβάσματος.

Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε έναν ειδικό αριθμό αναφοράς για να βεβαιωθείτε ότι τα χρήματά σας θα αποσταλούν στο σωστό μέρος.

Ολοκλήρωση της μεταφοράς

Μόλις η εταιρεία μεταφοράς λάβει τα χρήματά σας, θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων σας στον τελικό παραλήπτη. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση μόλις τα χρήματα φτάσουν στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη σας.

Πώς να στείλετε χρήματα από και προς τη Γερμανία
Αποστολή χρημάτων από και προς τη Γερμανία μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς

Πόσο διαρκούν οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων;

Ο χρόνος που απαιτείται για τη διεθνή μεταφορά χρημάτων εξαρτάται από την υπηρεσία μεταφοράς που επιλέγετε.

Οι μεταφορές από τράπεζα σε τράπεζα διαρκούν συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο αν μεταφέρετε χρήματα εκτός ΕΕ.

Οι επιλογές μεταφοράς μετρητών, όπως η Western Union, μπορεί να διαρκέσει μόλις 10 λεπτά, ενώ οι ηλεκτρονικές μεταφορές ολοκληρώνονται συνήθως εντός λίγων ωρών (και μερικές φορές μόλις λίγων δευτερολέπτων), αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ημέρες για μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Σημειώστε τον όρο “εργάσιμες ημέρες”. Οι περισσότερες τράπεζες έχουν μια ώρα διακοπής νωρίς το απόγευμα, μετά την οποία τα εμβάσματα δεν αποστέλλονται πριν από την επόμενη ημέρα (ή την επόμενη εβδομάδα, αν επιχειρείτε να μεταφέρετε χρήματα το Σαββατοκύριακο).

Εάν χρειάζεστε τα χρήματά σας γρήγορα, είναι καλύτερο να μεταφέρετε χρήματα νωρίς το πρωί μιας καθημερινής ημέρας.

Κόστος αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό

Ανεξάρτητα από το είδος της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων που χρησιμοποιείτε, το τελικό κόστος που πληρώνετε καθορίζεται πάντα από έναν συνδυασμό τεσσάρων παραγόντων.

 • Το τέλος μεταφοράς που χρεώνει η τράπεζα ή η εταιρεία μεταφοράς
 • Το ποσό των χρημάτων που μεταφέρετε
 • Την ταχύτητα της μεταφοράς
 • Τα εμπλεκόμενα νομίσματα και η συναλλαγματική ισοτιμία κατά τη στιγμή της μεταφοράς

Βεβαιωθείτε ότι όταν επιλέγετε μια υπηρεσία, ελέγχετε πάντα το συνολικό κόστος, το οποίο λαμβάνει υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες.

Ορισμένες εταιρείες μπορεί να φαίνονται ότι έχουν πολύ χαμηλές χρεώσεις, αλλά συχνά αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγματική τους ισοτιμία είναι υψηλή και έτσι καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα.

Πώς λειτουργούν οι προσαυξήσεις;

Οι υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων αποκομίζουν κέρδη από το συνάλλαγμα λαμβάνοντας ένα περιθώριο κέρδους από τις τιμές της μέσης αγοράς.

Εάν η διατραπεζική ισοτιμία για ευρώ προς δολάρια ΗΠΑ είναι 1,113, για παράδειγμα, και μια συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει 1,083, χρεώνει ένα περιθώριο κέρδους 0,03 δολάρια ανά ευρώ – το ισοδύναμο του 2,69%, πριν καν προστεθούν τα τέλη εξυπηρέτησης και οι πρόσθετες προμήθειες.

Πώς να βρείτε τις καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες

Επομένως, αξίζει πάντα να ψάχνετε για την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία. Το γεγονός ότι μια συγκεκριμένη εταιρεία έχει χαμηλότερες χρεώσεις δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει φθηνότερα συνολικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο σύγκρισης (βλ. παραπάνω) για να δείτε ποιες εταιρείες θα είναι οι φθηνότερες για το ποσό και το είδος των χρημάτων που θέλετε να μεταφέρετε.

Για να κάνετε πραγματικές συγκρίσεις, εξετάστε το συνολικό ποσό που θα λάβει ο παραλήπτης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μεταφορά συναλλάγματος στο εξωτερικό

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη μεταφορά χρημάτων από και προς τη Γερμανία.

Στείλτε μεγαλύτερα ποσά

Σχεδόν πάντα αποδεικνύεται φθηνότερο να στέλνετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μία φορά, παρά μικρότερα ποσά πολλές φορές.

Μην πληρώνετε για την ταχύτητα

Εάν δεν χρειάζεστε τα χρήματά σας να μεταφερθούν γρήγορα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Προσέξτε τα ελάχιστα ποσά μεταφοράς

Ορισμένες εταιρείες ειδικεύονται στη μεταφορά μικρών ποσών, ενώ άλλες δεν σας επιτρέπουν να στείλετε κάτω από ένα ελάχιστο ποσό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους όρους της εταιρείας που σας ενδιαφέρει, για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Εξετάστε τις επιλογές μεταφοράς

Ορισμένοι μεσίτες μεταφορών προσφέρουν τη δυνατότητα να κλειδώσετε μια βέλτιστη συναλλαγματική ισοτιμία τώρα και να μεταφέρετε τα χρήματα σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εάν δεν βιάζεστε να μεταφέρετε τα χρήματά σας, μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε έτσι ώστε να αποσταλούν μόνο όταν επιτευχθεί η βέλτιστη συναλλαγματική ισοτιμία.

Από “ευρώ σε INR” και “AUD σε ευρώ” σε “ευρώ σε Zar” και “CHF σε ευρώ”

Οι διαδικτυακοί πάροχοι μεταφοράς χρημάτων σας δίνουν τη δυνατότητα να στέλνετε χρήματα σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου.

Εκτός από δολάρια και λίρες σε ευρώ και αντίστροφα, μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα σε άλλα νομίσματα όπως “CAD σε ευρώ”, “RAND σε ευρώ”, “Zloty σε ευρώ” “HUF σε ευρώ”, “ευρώ σε ρουπία”, “ευρώ σε Zar” και πολλά άλλα.

Πώς να στείλετε χρήματα από και προς τη Γερμανία
Πως να μεταφέρετε χρήματα από ή προς τη Γερμανία

Τι άλλα εργαλεία προσφέρουν οι πάροχοι διεθνών ανταλλαγών;

Εκτός από το να σας επιτρέπουν απλώς να μεταφέρετε τα χρήματά σας μεταξύ διαφορετικών χωρών και νομισμάτων, οι πάροχοι διεθνούς συναλλάγματος προσφέρουν μια σειρά από διαφορετικές υπηρεσίες.

Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Μετατροπείς νομισμάτων
 • Διαγράμματα νομισμάτων
 • ειδοποιήσεις ισοτιμιών
 • Συμβουλές μεταφοράς χρημάτων
 • Γλωσσάρια όρων
 • Συγκρίσεις σε πραγματικό χρόνο
 • Διεθνείς πληρωμές για επιχειρήσεις

Εάν έχετε τη δική σας επιχείρηση ή εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να χρειαστεί να στείλετε χρήματα από και προς τη Γερμανία.

Αντί να χρησιμοποιείτε τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο πάροχο συναλλάγματος για να πραγματοποιήσετε πληρωμές στο εξωτερικό.

Όπως συμβαίνει και με τους ιδιώτες, οι υπηρεσίες αυτές προσφέρουν συχνά πιο ανταγωνιστικές τιμές για μεταφορές κεφαλαίων από επιχειρήσεις σε σχέση με τις τράπεζες της αγοράς.

Άλλοι τρόποι αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό

Φυσικά, δεν χρειάζεται να στέλνετε τα χρήματά σας μέσω του διαδικτύου.

Υπάρχουν ορισμένες πιο παραδοσιακές υπηρεσίες για τη μεταφορά χρημάτων διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών μεταφορών και των υπηρεσιών εμβασμάτων μετρητών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες κινητών χρημάτων για τη μετατροπή μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.