Πώς σχεδιάζει το Μόναχο την Christkindlmarkt 2022;

Σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, οι δήμοι πρέπει επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα. Μια πιθανότητα: μείωση των χριστουγεννιάτικων αγορών. Πολλές πόλεις βρίσκονται ακόμη σε συντονισμό, ενώ μέτρα συζητούνται και στο Μόναχο.

Περίπου 100 ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, οι δήμοι της Βαυαρίας συζητούν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στις χριστουγεννιάτικες αγορές – και το Μόναχο ασχολείται επίσης με το θέμα.

Μόναχο: Δεν προβλέπεται ακύρωση της Christkindlmarkt

Όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Marienplatz, το δημαρχείο αναφέρει ότι εργάζονται αποκλειστικά με φωτισμό LED. Η ακύρωση της αγοράς δεν είναι νοητή.

“Η παραδοσιακή Christkindlmarkt έχει μεγάλη τουριστική σημασία για την πόλη και υποστηρίζει ένα εμπόριο που έχει ήδη πληγεί σοβαρά από τα λουκέτα στην Κορόνα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων.

Christkindlmarkt: Ο OB Reiter επιθυμεί ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης θα λάμπει επίσης έντονα ως συνήθως – τουλάχιστον αν ο δήμαρχος Dieter Reiter (SPD) κάνει ό,τι θέλει.

“Δεν μπορώ να φανταστώ να στέκομαι στο μπαλκόνι του δημαρχείου και να ανοίγω τη χριστουγεννιάτικη αγορά με ένα σκοτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο”, δήλωσε πρόσφατα ο Reiter στην εφημερίδα “Bild”. Ειδικά επειδή αυτό δεν θα μείωνε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Παρ’ όλα αυτά, ένα δέντρο χωρίς φώτα είναι φυσικά ένα σύμβολο: “Αλλά τείνω να είμαι υπέρ του να παραμείνει αναμμένο”. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 30 ακόμη αγορές στο Μόναχο, οι οποίες όμως λειτουργούν ιδιωτικά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.