Πόσα μετρητά επιτρέπεται να φυλάτε στο σπίτι σας στη Γερμανία;

Πόσα μετρητά επιτρέπεται να φυλάτε στο σπίτι σας στη Γερμανία; Υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν όλα τα μετρητά τους στο συρτάρι, στη ντουλάπα ή σε σαθρά πατώματα στη σοφίτα. Οι κρυψώνες είναι ατελείωτες.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι αποταμιεύσεις μεγάλων ποσών είναι πιο ασφαλείς στο σπίτι παρά στην τράπεζα, όπου ο αποταμιευτής δεν μπορεί να τις δει.

Αλλά επιτρέπεται αυτό στη Γερμανία ή μήπως είστε υπόλογος σε ποινική δίωξη;

Τι λέει ο νόμος περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Γερμανία;

Στο νόμο κατά του ξεπλύματος χρήματος, το ποσό των 10.000 ευρώ είναι το σημείο αναφοράς. Οι πελάτες τραπεζών μπορούν να καταθέτουν το ποσό αυτό με μία πληρωμή χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων.

Μπόνους τέκνων στη Γερμανία 2022: Πότε να αναμένετε τα χρήματα;

Εάν έχετε μεγαλύτερα ποσά στο σπίτι και θέλετε να τα φέρετε στην τράπεζα, είναι προτιμότερο να τα φέρετε τμηματικά στην τράπεζα.

Αποθήκευση μετρητών στο σπίτι στη Γερμανία

Θεωρητικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τόσα πολλά μετρητά στο σπίτι σας που να μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτά σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την αποθήκευση μετρητών σε ιδιωτικές κατοικίες. Το ποσό δεν έχει σημασία. Πρακτικά, βέβαια, πάντα μπορεί να συμβεί κάτι.

Μια πυρκαγιά, μια διάρρηξη ή ακόμη και μια ζημιά από νερό και παράσιτα μπορούν να καταστρέψουν τα χρήματα που έχετε εξοικονομήσει.

Προσοχή όμως: Η ασφάλεια θα σας επιστρέψει κλεμμένα χρήματα, αλλά μόνο μέχρι 2.000 ευρώ! Για όλα τα υψηλότερα ποσά, η ασφάλιση απαιτεί επαρκή ασφάλεια, όπως χρηματοκιβώτια ενσωματωμένα στον τοίχο ή βαριά χρηματοκιβώτια που δυσκολεύουν την κλοπή.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.