Έρευνα: Πόσο χρεωμένη είναι η γειτονιά σας στη Γερμανία;

Στην πραγματικότητα ακούγεται παράδοξο: ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς, ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στη Γερμανία έχει μειωθεί σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ.

Ωστόσο, ένα στατιστικό στοιχείο αποκαλύπτει πού η υπερχρέωση είναι ιδιαίτερα υψηλή.

5,88 εκατομμύρια πολίτες – και συνεπώς ένα ιστορικό χαμηλό. Αυτός είναι ο αριθμός των υπερχρεωμένων ατόμων στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Άτλαντα οφειλετών, ο οποίος δημοσιεύεται ετησίως από τον οργανισμό πιστωτικών πληροφοριών Creditreform.

Καλοί αριθμοί, αλλά “παραπλανητικοί”, προειδοποιεί ο Patrik-Ludwig Hantzsch, επικεφαλής οικονομικών ερευνών της Creditreform.

Οι πραγματικές επιβαρύνσεις δεν έχουν ακόμη φθάσει στον καταναλωτή.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα στατιστικά στοιχεία δείχνει ότι το ποσοστό υπερχρέωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό στις πόλεις.

Το Bremerhaven κατέχει την πρώτη θέση στη Γερμανία: το 19,7% των ενηλίκων στην πόλη είναι υπερχρεωμένοι.

Το Gelsenkirchen ακολουθεί στη δεύτερη θέση (16,94%), το Pirmasens βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,92%.

Στη Βαυαρία, η Hof είναι η πρώτη πόλη με ποσοστό υπερχρέωσης 13,38%, ακολουθούμενη από τη Νυρεμβέργη (9,98%) και το Fürth (9,81%).

Ωστόσο, το ποσοστό υπερχρέωσης δεν καταγράφεται μόνο ανά πόλη και περιφέρεια, αλλά και ανά ταχυδρομικό κώδικα.

Και εδώ, επίσης, το ποσοστό είναι ενίοτε υψηλό, όπως εξηγεί ο Oliver Stapfer, επικεφαλής πωλήσεων της Creditreform Νυρεμβέργης, του πιστωτικού οργανισμού: “Από τα 432.442 άτομα άνω των 18 ετών που ζουν στη Νυρεμβέργη, 43.147 είναι οφειλέτες.

Τα υψηλότερα ποσοστά υπερχρέωσης (18 και 17 τοις εκατό) παρατηρούνται στις περιοχές ταχυδρομικού κώδικα 90402 και 90443, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στις περιοχές Lorenzer Altstadt, Marienvorstadt, Tullnau, Gostenhof, Steinbühl και Gibitzenhof.”

Και ακριβώς πίσω από αυτό, σύμφωνα με τον πιστωτικό οργανισμό, βρίσκεται το κέντρο της πόλης Fürth.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.