Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία;

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία από την εργασία τους και ποιος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που συμβάλλει στην ικανοποίηση από την εργασία;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, είναι ο μισθός που ενδιαφέρει περισσότερο τους περισσότερους εργαζόμενους.

Το 68% των εργαζομένων στη Γερμανία είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους

Η ουσιαστική εργασία, ο σκοπός και οι αξίες είναι μεγάλες λέξεις-κλειδιά στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα περισσότερο για το χρήμα όταν πρόκειται να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν σε μια θέση εργασίας ή θα υποβάλουν την παραίτησή τους και θα αναζητήσουν αλλού.

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία

Η αντιπροσωπευτική έρευνα, που διεξήχθη από την YouGov για λογαριασμό της AVANTEGARDE Experts, μιας εταιρείας προσλήψεων με έδρα το Μόναχο, ρώτησε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους στη Γερμανία σχετικά με την εργασιακή τους ζωή, την ικανοποίηση από την εργασία και τα κίνητρά τους.

Ανακάλυψαν ότι σε γενικές γραμμές, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία είναι ευχαριστημένοι και έχουν κίνητρα στη δουλειά τους, με το 68% να περιγράφει τον εαυτό του ως “μάλλον” ή “απόλυτα” ικανοποιημένο από την εργασία του. Μόνο το 12% έδωσε αρνητική απάντηση.

Όσον αφορά την ενίσχυση της επαγγελματικής ικανοποίησης, η απάντηση ήταν αρκετά σαφής: το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένας υψηλότερος μισθός θα είχε θετική επίδραση στην επαγγελματική τους ικανοποίηση.

Το 38% δήλωσε ότι θα ήθελε πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας, ενώ μόλις το 23% δήλωσε ότι το “ενδιαφέρον περιεχόμενο της εργασίας” συμβάλλει στην ικανοποίηση από την εργασία. Ένας στους τρεις εργαζόμενους δήλωσε ότι σχεδιάζει διαπραγματεύσεις για τον μισθό με τους προϊσταμένους του φέτος.

Σε περιόδους κρίσης, η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από τον μισθό στη Γερμανία

Αντικατοπτρίζοντας τα συμπεράσματα άλλων ερευνών που έχουν διατυπώσει την άποψη ότι η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μια μαζική επανεξέταση της σταδιοδρομίας, ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να αλλάξει δουλειά μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, πρόκειται για μείωση 17 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 2019.

Μάλιστα, εν μέσω του σημερινού παγκόσμιου κλίματος της αύξησης του κόστους και της διαφαινόμενης ύφεσης, το 74% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε ότι θα επέλεγε μια ασφαλή θέση εργασίας σε περιόδους κρίσης, σε σύγκριση με το 26% που δήλωσε ότι θα καθοδηγούνταν από τον μισθό.

“Από αυτό μπορεί κανείς να υποθέσει ότι σε περιόδους κρίσης το οικείο εργασιακό περιβάλλον συμβάλλει επίσης στην προσωπική σταθερότητα και αποτελεί σημαντικό στήριγμα”, δήλωσε ο Philipp Riedel, διευθύνων σύμβουλος της AVANTGARDE Experts, σε δήλωσή του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να εξετάσουν πώς μπορούν να σχεδιαστούν οι θέσεις εργασίας όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και μακροπρόθεσμα”, ώστε να τους βοηθήσουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.