Πότε τα γερμανικά κρατίδια θα καταργήσουν τις μάσκες;

Ορισμένα γερμανικά κρατίδια έχουν ήδη απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ άλλα σχεδιάζουν να τη διατηρήσουν – τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ακολουθούν τα τελευταία νέα.

Οι άνθρωποι σε διάφορα γερμανικά κρατίδια πρέπει ακόμη να φορούν μάσκα FFP2 σε λεωφορεία, τρένα, τραμ και το U-Bahn για να προστατευθούν από την εξάπλωση του Covid – αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα.

Το Σλέσβιχ-Χολστάιν, η Βαυαρία και η Σαξονία-Άνχαλτ έχουν ήδη καταργήσει την υποχρεωτική υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τώρα προέκυψε ότι τα υπόλοιπα κρατίδια θέλουν να διατηρήσουν την απαίτηση για μάσκα τον Ιανουάριο και τουλάχιστον ένα μέρος του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έρευνα του RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) στα κρατίδια.

Πολλά κρατικά υπουργεία υγείας ανέφεραν το επιβαρυμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ως λόγο για τη διατήρηση των μασκών σε ισχύ προς το παρόν.

Σύμφωνα με το Αμβούργο, οι υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην πρόληψη των μολύνσεων από το Covid τις επόμενες εβδομάδες.

Μετακόμιση στη Γερμανία: Απαντήσεις σε 10 συχνές ερωτήσεις

Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δήλωσαν στην έρευνα του RND ότι θέλουν να διατηρήσουν προς το παρόν τις υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποτρέψουν περαιτέρω επιβάρυνση των ιατρείων και των κλινικών.

Η Θουριγγία δήλωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει την υποχρέωση χρήσης μάσκας τον Μάρτιο – υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί.

Οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένας από τους μοναδικούς περιορισμούς του Covid που έχουν απομείνει στη Γερμανία, μαζί με την υποχρέωση απομόνωσης με θετικό αποτέλεσμα Covid. Ωστόσο, οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το κρατίδιο.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μόνα μέτρα Covid που έχουν τεθεί σε ισχύ σε παγγερμανικό επίπεδο αυτόν τον χειμώνα, είναι η απαίτηση ότι οι επιβάτες στα υπεραστικά μέσα μεταφοράς εξακολουθούν να φορούν μάσκες. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, αυτό θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.