Πότε θα ξεκινήσει το εισιτήριο των 49 ευρώ στη Γερμανία;

Η Γερμανία ανακοίνωσε ένα μηνιαίο εισιτήριο 49 ευρώ για τις τοπικές και περιφερειακές δημόσιες συγκοινωνίες νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά η προσδοκώμενη ημερομηνία έναρξης τον Ιανουάριο του 2023 φαίνεται όλο και πιο απίθανη.

Μετά τη δημοτικότητα του εισιτηρίου των 9 ευρώ για τα τρένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν τελικά σε μια διάδοχη προσφορά στις αρχές Νοεμβρίου.

Η ταξιδιωτική κάρτα -που ονομάστηκε “Deutschlandticket”- θα κοστίζει 49 ευρώ και θα επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν με περιφερειακά τρένα, τραμ και λεωφορεία σε όλη τη χώρα.

Υπήρχαν ελπίδες ότι η εκπτωτική ταξιδιωτική προσφορά θα ξεκινούσε τον Ιανουάριο του 2023, αλλά αυτό φαίνεται πλέον πολύ απίθανο.

Ο Martin Burkert, επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (EVG) αναμένει τώρα ότι το εισιτήριο των 49 ευρώ θα εισαχθεί την άνοιξη.

“Από την άποψή μας, φαίνεται ρεαλιστικό να εισαχθεί το Deutschlandticket την 1η Απριλίου, επειδή ορισμένα ζητήματα εφαρμογής δεν έχουν ακόμη επιλυθεί”, δήλωσε ο Burkert στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Μεταφορικών Εταιρειών θεωρεί ρεαλιστική ημερομηνία έναρξης τις αρχές Μαρτίου.

Το μόνο πράγμα που φαίνεται να είναι σαφές όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης είναι ότι θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2023.

Γιατί καθυστερεί το εισιτήριο των 49 ευρώ στη Γερμανία;

Η χρηματοδότηση του εισιτηρίου συνεχίζει να προκαλεί διαφωνίες μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ενώ, από την πλευρά των εταιρειών μεταφορών, τα ζητήματα χρηματοδότησης είναι επίσης ακόμη ανοικτά.

Ο Burkert από την EVG δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να διαθέσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το εισιτήριο, αν χρειαστεί.

“Το αργότερο έξι μήνες μετά την έναρξη του Deutschlandticket, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αξιολογήσει το κόστος που έχει προκύψει έως τότε με τα κρατίδια και, εάν είναι απαραίτητο, να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση”, δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bahn προειδοποίησε ότι το δίκτυο δεν είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει την επιπλέον ζήτηση.

Ο Berthold Huber, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn που είναι αρμόδιο για τις υποδομές, δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι το δίκτυο είναι “δομικά ξεπερασμένο” και η “ευαισθησία του σε βλάβες αυξάνεται”.

Κατά συνέπεια, ο Huber δήλωσε ότι επί του παρόντος “δεν υπάρχει χώρος για πρόσθετα τρένα στην περιφερειακή κυκλοφορία γύρω από τους μεγάλους κεντρικούς σταθμούς” και, ενώ η προσθήκη περισσότερων θέσεων στα τρένα θα μπορούσε να αποτελέσει βραχυπρόθεσμη λύση, “και εδώ, επίσης, προσκρούουμε σε όρια”, δήλωσε ο Huber.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.