Πού ήταν τα πιο ακριβά σπίτια της Γερμανίας το 2022;

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε τα ακριβότερα σπίτια που πωλήθηκαν το 2022 στη Γερμανία

Η καταπράσινη, ευκατάστατη περιοχή Charlottenburg-Wilmersdorf στο δυτικό Βερολίνο διαθέτει σήμερα το πιο ακριβό διαμέρισμα της Γερμανίας – τουλάχιστον σύμφωνα με μελέτη της Immowelt.

Για να είμαστε δίκαιοι, με 437 τετραγωνικά μέτρα, το ρετιρέ είναι σημαντικά μεγαλύτερο από πολλά πλήρη γερμανικά σπίτια.

Το πολυτελές διαμέρισμα πουλήθηκε για το εκπληκτικό ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που το τοποθετεί στην κορυφή της πρώτης δεκάδας της πύλης στέγασης.

Βάζοντας ταφόπλακα στην ιστορική φήμη της πόλης ως “φτωχή, αλλά σέξι”, τέσσερα από τα δέκα ακριβότερα διαμερίσματα στη Γερμανία πουλήθηκαν το 2022 στο Βερολίνο – ένα από αυτά ένα παλάτι 454 τετραγωνικών μέτρων ακριβώς κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν τρία διαμερίσματα στο Μόναχο, δύο στο Αμβούργο και ένα στο Miesbach – κοντά στα αυστριακά σύνορα.

Το μικρότερο από τα δέκα έφτασε τα 210 τετραγωνικά μέτρα, ενώ τρία από τα διαμερίσματα του Βερολίνου έφτασαν τα 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Χρειάστηκαν επίσης περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για να μπει κανείς ακόμη και στην πρώτη δεκάδα, με το “φθηνότερο” διαμέρισμα της εν λόγω λίστας να κοστίζει 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι βαυαρικές λίμνες κυριαρχούν στα ακριβά σπίτια

Ενώ οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας κατέχουν ίσως αναμενόμενα τα πιο ακριβά διαμερίσματα της χώρας, οι λίμνες των Βαυαρικών Άλπεων παίρνουν το στέμμα για τα γεμάτα σπίτια – και τι πολυτελές στέμμα είναι αυτό.

15 εκατομμύρια ευρώ στην Ammersee κοντά στο Landsberg am Lech έδωσαν σε έναν αγοραστή του 2022 ένα ακίνητο 12 δωματίων με πάνω από έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, 445 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου και δική του προβλήτα.

Ο μικρότερος εξωτερικός χώρος για ένα από τα δέκα κορυφαία σπίτια ήταν 590 τετραγωνικά μέτρα, δίνοντας άφθονο χώρο για παιχνίδι, τρέξιμο ή κηπουρική, ενώ ο εσωτερικός χώρος κυμαινόταν από 260 έως 500 τετραγωνικά μέτρα.

Είτε στην ύπαιθρο είτε ακόμη και στο ίδιο το Μόναχο, τα περισσότερα από τα ακριβότερα σπίτια της Γερμανίας πωλήθηκαν στη Βαυαρία το 2022, αν και δύο βρέθηκαν στο Αμβούργο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.