Πού μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες στο Μόναχο; (14.11.21)

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόναχο. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού, τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς και γιατί είναι απαραίτητο ένα ραντεβού ξανά σε πολλά μέρη.

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εμβολιασμού Riem

Για το Κέντρο Εμβολιασμού Riem ισχύουν οι ακόλουθες ώρες λειτουργίας:

• Κυριακή έως Τρίτη από τις 9 π.μ. έως τις 5:45 μ.μ.
• Τετάρτες από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Μόνιμοι σταθμοί εμβολιασμού εκτός από το κέντρο εμβολιασμού Riem

Εκτός από το κέντρο εμβολιασμού στο Riem, υπάρχουν επίσης οι ακόλουθοι σταθμοί για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στο Μόναχο:

1. Theresienwiese, Matthias-Pschorr-Straße 4, ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. έως 5 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή 11 π.μ. έως 5 μ.μ.
2. Marienplatz, Rathauseck/Weinstraße (πρώην Sport Münzinger) – ανοιχτό καθημερινά 11 π.μ. έως 5 μ.μ.
3. Pasing Arcaden, Pasing Bahnhofsplatz – ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών 11 π.μ. έως 5 μ.μ.
4. Kreisverwaltungsreferat, Ruppertstraße 11, αίθουσα 101 – ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30 π.μ. έως 5 μ.μ.

Όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν να εμβολιαστούν – το εμβόλιο μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα.

Τα άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να συνοδεύονται από άτομο με γονική μέριμνα. Η προηγούμενη εγγραφή στο BayIMCO είναι απαραίτητη από τις 16 Νοεμβρίου.

Οι δεύτεροι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται επίσης εφόσον διατηρείται το ελάχιστο διάστημα από τον πρώτο εμβολιασμό (BioNTech 3 εβδομάδες, Moderna 4 εβδομάδες). Απαιτείται απόδειξη του πρώτου εμβολιασμού (κίτρινο βιβλιάριο εμβολιασμού ή πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Προσφέρονται επίσης αναμνηστικοί εμβολιασμοί κορωνοϊού – για όλα τα άτομα των οποίων ο δεύτερος εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε πριν από τουλάχιστον 6 μήνες. Για άτομα με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια, επιτρέπεται μια τρίτη δόση εμβολίου ήδη 4 εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορούν επίσης να λάβουν αναμνηστικό εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA από 4 εβδομάδες μετά τον (πρώτο) εμβολιασμό.

Απαιτείται απόδειξη των εμβολιασμών που έχουν ήδη γίνει (κίτρινο βιβλιάριο εμβολιασμού ή πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Για ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού, το Κρατικό Γραφείο Υγείας και Τροφίμων διαθέτει τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τον αριθμό 09131 / 68 08 51 01.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.