Ο ΠΟΥ προειδοποιεί κατά του θανατηφόρου σιροπιού του βήχα

Η εμφάνιση απειλητικών για τη ζωή μολυσμένων σιροπιών βήχα για μικρά παιδιά έχει θορυβήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η αιτία είναι ακόμη ασαφής…

Μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε στη Γενεύη ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν το σορόπια ήταν πλαστά φάρμακα ή αν μολύνθηκαν κατά λάθος κατά την παραγωγή.

Βιομηχανικοί διαλύτες ή αντιψυκτικά έχουν ανιχνευθεί στα φάρμακα σε συγκεντρώσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες για μικρά παιδιά.

Ο ΠΟΥ κάλεσε τις αρχές σε όλο τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση και να διενεργούν ελέγχους.

“Βασιζόμαστε στις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν πώς οι τοξικές ουσίες εισήλθαν στην αλυσίδα εφοδιασμού και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

“Ατυχήματα μπορούν να συμβούν, αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουν να συμβαίνουν”.

Τους τελευταίους μήνες, περισσότερα από 300 βρέφη έχουν πεθάνει στη Γκάμπια, την Ινδονησία και το Ουζμπεκιστάν μετά την κατάποση τέτοιων φαρμάκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Συνολικά, τουλάχιστον επτά χώρες έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα μολυσμένων σιροπιών για βήχα, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, του Ανατολικού Τιμόρ, της Σενεγάλης και της Καμπότζης, ανέφερε.

Σε τρεις περιπτώσεις, ο ΠΟΥ εξέδωσε προειδοποιήσεις για τα προϊόντα.

Στην Γκάμπια, τα προϊόντα ήταν σιρόπια για το βήχα από την Maiden Pharmaceuticals Limited της Haryana στην Ινδία- στην Ινδονησία, ήταν προϊόντα από τον τοπικό κατασκευαστή PT Afi Farma- και στο Ουζμπεκιστάν, ήταν προϊόντα από την Marion Biotech Pvt Limited του Uttar Pradesh στην Ινδία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.