Πραγματογνώμονα από τη Γερμανία φέρνει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με ξένο επιστήμονα θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα εις βάρος της ιατροδικαστικά στοιχεία η Ρούλα Πισπιρίγκου

Το τελευταίο της χαρτί σκοπεύει να παίξει, μέσω της συνδρομής ξένου πραγματογνώμονα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, για να αντικρούσει τις επιστημονικές διαπιστώσεις του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Καραούκη – Καλόγρηα, το οποίο τη φέρνει σε δεινή θέση και τη θέτει ως μοναδική ύποπτη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Πιο συγκεκριμένα, η 33χρονη μητέρα έχει επιστρατεύσει Γερμανό επιστήμονα, ο οποίος με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου συντάσσει σχετική έκθεση, η οποία δεν είναι έτοιμη για να παραδοθεί στις Αρχές μαζί με το υπόμνημα της ύποπτης για διάπραξη αδικήματος, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο ξένος επιστήμονας επισκοπεί τα ίδια έγγραφα (πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις, αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων και ιατρικό ιστορικό των δύο κοριτσιών), που μελέτησαν οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας, αλλά, προφανώς, θα καταλήγει σε διαφορετικό από το δικό τους συμπέρασμα.

Για αυτό το λόγο, η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω του δικηγόρου της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ζήτησε και πήρε παράταση για την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να παραδώσει στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής το απολογητικό της υπόμνημα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε το νέο «ραντεβού» με τους αστυνομικούς προανακριτές μεταβαίνοντας την Παρασκευή ο ίδιος στη ΓΑΔΑ, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε πολύωρη συνάντηση στις Φυλακές Κορυδαλλού με την εντολέα του.

Το υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει πλήρες ιστορικό της έγγαμης ζωής του ζεύγους Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνου Δασκαλάκη από την αρχή και μέχρι τη στιγμή της σύλληψης της 33χρονης.

Επίσης, θα περιέχει πλήρη περιγραφή του τι ακριβώς συνέβη τις κρίσιμες για την εισαγγελική έρευνα ημέρες. Δηλαδή, κατά τις ημερομηνίες που κατέληξαν η Μαλένα και η Ίριδα Δασκαλάκη.

Θα είναι εστιασμένο στην άρνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, και δη αυτό της ανθρωποκτονίας σε βάρος των θυγατέρων της Μαλένας και Ίριδας, τακτική που είχε ακολουθήσει και κατά την απολογία της ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο πλαίσιο της άρνησης εντάσσεται και η προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα, που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι και δεν έχει να κάνει μόνο με νομικά επιχειρήματα.

Εδώ ο συνήγορος υπεράσπισης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έχει βοήθεια και από Έλληνες επιστήμονες, από τους κλάδους της Ιατροδικαστικής και της Παθολογοανατομίας, οι οποίοι θα του παρέχουν συνδρομή, προς το παρόν, από το παρασκήνιο, καθώς φοβούνται τυχόν διασυρμό τους.

Παράλληλα, το υπόμνημα αναμένεται να παραθέτει και κομμάτια της έκθεσης του ξένου επιστήμονα, στην περίπτωση που θα είναι έτοιμο κατά την ημέρα κατάθεσής του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ένα άλλο στοιχείο αντίθετου λόγου που περιλαμβάνει το υπερασπιστικό «οπλοστάσιο» της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στο πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, που συντάχθηκε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, είναι οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις που συνέταξαν ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στα δύο κοριτσάκια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.