Προειδοποιήσεις ταξιδιού: Το RKI ενημερώνει τη λίστα περιοχών κινδύνου

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για πολλές χώρες και περιοχές στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτές ενημερώνονται τακτικά.

Οι προειδοποιήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών βασίζονται στην αξιολόγηση του Ινστιτούτου Robert Koch, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης με τον κορωνοϊό είναι ιδιαίτερα υψηλός. Επηρεάζουν τις ακόλουθες χώρες και περιοχές:

Περιοχή Μπενελούξ

Σύμφωνα με το RKI, ολόκληρη η Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων χωρών και των τμημάτων της Καραϊβικής, θεωρείται περιοχή κινδύνου. Όλο το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο αποτελούν (και πάλι) περιοχές κινδύνου.

Γαλλία

Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαμερισμάτων, θεωρείται πλέον περιοχή υψηλής συχνότητας. Το τμήμα Moselle, που συνορεύει με τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ, εξακολουθεί να θεωρείται περιοχή μετάλλαξης ιών.

Αυστρία και Ουγγαρία

Το RKI προσδιορίζει όλη την Αυστρία ως περιοχή κινδύνου με εξαίρεση τις κοινότητες Jungholz και Mittelberg / Kleinwalsertal. Η κατάσταση του Τιρόλου δεν θεωρείται πλέον περιοχή μετάλλαξης ιών, αλλά ως περιοχή κινδύνου. Ολόκληρη η Ουγγαρία θεωρείται περιοχή υψηλής συχνότητας.

Ελβετία

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για ολόκληρη την Ελβετία.

Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία

Το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θεωρείται περιοχή κινδύνου. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 19 Μαρτίου. Προηγουμένως, οι χώρες είχαν καταχωριστεί ως περιοχές μετάλλαξης ιών.

Ισπανία και Πορτογαλία

Η Πορτογαλία δεν θεωρείται πλέον περιοχή μετάλλαξης ιών και σε μεγάλα μέρη της χώρας καταργήθηκαν πρόσφατα οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Για το βόρειο μισό τμήμα της χώρας (περιοχές Norte και Centro), οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργούνται εντελώς.

Οι περιοχές του Alentejo και των Αζορών επίσης δεν θεωρούνται πλέον περιοχές κινδύνου. Ωστόσο, η νότια ακτή του Αλγκάρβε, το νησί της Μαδέρας του Ατλαντικού και η πρωτεύουσα της Λισαβόνας εξακολουθούν να θεωρούνται περιοχές κινδύνου.

Η Ισπανία, με εξαίρεση τις αυτόνομες κοινότητες της Καστίλης – La Mancha, Valencia, Extremadura, La Rioja και Murci – και οι Κανάριοι Νήσοι θεωρούνται περιοχές κινδύνου.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, συμπεριλαμβανομένης της Μαγιόρκα, δεν θεωρούνται πλέον περιοχές κινδύνου λόγω χαμηλότερων κρουσμάτων.

Ιταλία

Η Ιταλία είναι επί του παρόντος εξ ολοκλήρου περιοχή κινδύνου. Αυτό ισχύει και για το Βατικανό.

Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία

Ολόκληρη η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία θεωρούνται πλέον περιοχές υψηλής συχνότητας (προηγουμένως: περιοχές μετάλλαξης ιών).

Σλοβενία και Κροατία

Προς το παρόν ισχύουν ταιδιωτικές προειδοποιήσεις για περιττά τουριστικά ταξίδια στην Κροατία, με εξαίρεση τις επαρχίες Ίστρια, Ποσέγκα-Σλαβονία και Μπιέλοβαρ-Μπιλογόρα.

Δεν συνιστάται να ταξιδέψετε στις περιοχές Ίστρια και Bjelovar-Bilogora λόγω των τρεχόντων ταξιδιωτικών περιορισμών και των κανονισμών καραντίνας. Η Σλοβενία ταξινομείται πλήρως ως περιοχή υψηλής συχνότητας.

Ελλάδα και Τουρκία

Δεν συνιστώνται τα ταξίδια στην Τουρκία.

Ολόκληρη η Ελλάδα θεωρείται επίσης περιοχή κινδύνου.

Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία

Η Δανία (με εξαίρεση τα Νησιά Φερόες και τη Γροιλανδία) είναι περιοχή κινδύνου. Ολόκληρη η Σουηδία θεωρείται περιοχή υψηλής συχνότητας. Στη Νορβηγία, οι επαρχίες Rogaland, Oslo και Viken αποτελούν περιοχές κινδύνου.

Στη Φινλανδία, οι περιοχές Uusimaa (συμπεριλαμβανομένου του ευρύτερου Ελσίνκι), Kanta-Häme, Päijät-Häme και Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Etelä-Karjala και Åland θεωρούνται περιοχές κινδύνου.

Ρουμανία, Μολδαβία και Βουλγαρία

Το σύνολο της Ρουμανίας ταξινομείται ως περιοχή κινδύνου. Η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι περιοχές υψηλής συχνότητας.

Πολωνία και κράτη της Βαλτικής

Σύμφωνα με το RKI, η Λιθουανία είναι περιοχή κινδύνου, η Πολωνία, η Εσθονία και η Λετονία είναι περιοχές υψηλής συχνότητας.

Περιοχές κινδύνου στον υπόλοιπο κόσμο

Μια γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για περίπου 160 μη ευρωπαϊκές χώρες έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργικού Συμβουλίου, η κατάσταση των κρουσμάτων αξιολογείται και πάλι ξεχωριστά για κάθε χώρα. Επιπλέον, μια προειδοποίηση ταξιδιού εφαρμόζεται αυτόματα σε περιοχές κινδύνου που προσδιορίζονται από το RKI.

Περιοχές κινδύνου και προειδοποιήσεις ταξιδιού

Ο κατάλογος των περιοχών κινδύνου δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Robert Koch RKI μετά από διαβούλευση με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το RKI, εφαρμόζεται μια αξιολόγηση σε δύο στάδια: Αρχικά καθορίζεται σε ποιες πολιτείες ή περιφέρειες καταγράφηκαν περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.

Για περιοχές στις οποίες δεν έχει επιτευχθεί αυτό το όριο, το RKI χρησιμοποιεί πληροφορίες από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών για να εκτιμήσει εάν υπάρχει ακόμα αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης.

Μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες τεστ που πραγματοποιούνται παίζουν ρόλο στους περιορισμούς και επίσης η αξιοπιστία των πληροφοριών για ορισμένα κράτη διαδραματίζουν ρόλο.

Περιοχές μετάλλαξης ιών

Εκτός από περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και άλλους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης, το RKI ταξινομεί επίσης περιοχές στις οποίες ορισμένες μεταλλάξεις ιών έχουν εξαπλωθεί ως περιοχές κινδύνου. Ειδικές απαιτήσεις τεστ ισχύουν για αυτές τις περιοχές.

Οι περιοχές μετάλλαξης ιών είναι σήμερα οι Μποτσουάνα, Βραζιλία, Eswatini (παλαιότερα γνωστή ως Σουαζιλάνδη), Λεσόθο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική και η γαλλική περιοχή Moselle.

Περιοχές υψηλής συχνότητας

Τον Ιανουάριο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ταξινόμησε επίσης περισσότερες από 20 πολιτείες ως περιοχές υψηλής συχνότητας για πρώτη φορά.

Αυτές συνήθως περιλαμβάνουν πολιτείες με εβδομαδιαίο δείκτη επίπτωσης άνω του 200 ανά 100.000 κατοίκους.

Χώρες και περιοχές εκτός ΕΕ που ταξινομούνται ως περιοχές υψηλής συχνότητας είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ανδόρα, το Μπαχρέιν, η Βολιβία, η Βοσνία, ο Ισημερινός, το Ιράν, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Κολομβία, το Κοσσυφοπέδιο, το Κουβέιτ, ο Λίβανος, η Μάλτα, το Μεξικό, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Παραγουάη, η Σερβία, οι Σεϋχέλλες, η Αγία Λουκία, το Σουδάν, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, η Τανζανία, η Ουρουγουάη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυστηρότεροι κανονισμοί εισόδου για χώρες στις νέες κατηγορίες

Αυστηρότεροι κανόνες εισόδου ισχύουν για περιοχές με υψηλή συχνότητα εμφάνισης και μετάλλαξης ιών. Πρέπει να πραγματοποιηθεί τεστ κορωνοϊού πριν από την είσοδο στη Γερμανία από αυτές τις χώρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.