Προειδοποίηση για ακραία ζέστη αυτό το ΣΚ στη Βαυαρία

Η Βαυαρία έχει μπροστά της ένα ζεστό καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο: είναι πιθανό η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου! Δείτε τι πρέπει να προσέχετε.

Θα χρεώνονται και πάλι τα τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία;

Η Βαυαρία αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε ορισμένες περιοχές μπορεί να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, όπως προέβλεψε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) την Τετάρτη.

Πιθανές καταιγίδες στη Βαυαρία

Στα βορειοδυτικά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες ως προς αυτό. Από την Κυριακή και μετά, ο κίνδυνος καταιγίδων θα αυξηθεί στα κεντρικά και νότια της Βαυαρίας.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο καιρός στα βορειοδυτικά αναμένεται να γίνει κάπως πιο δροσερός, ενώ στη νοτιοανατολική Βαυαρία η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανά υψηλά επίπεδα όζοντος στη Βαυαρία

Οι υψηλές θερμοκρασίες του αέρα σε συνδυασμό με την έντονη ηλιακή ακτινοβολία ευνοούν το σχηματισμό επιβλαβούς όζοντος σε επίπεδο εδάφους.

Ως αποτέλεσμα της θερμικής καταπόνησης, τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν κυκλοφορικά προβλήματα. Τυπικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλοι, εξάντληση και υπνηλία.

Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες προϋπάρχουσες παθήσεις (όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις) επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτά τα συμπτώματα και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμείνουν σε δροσερά, σκιερά μέρη για τις επόμενες ημέρες.

Ο Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός συνιστά:

  • Πίνετε 1-2 λίτρα περισσότερο από το συνηθισμένο κάθε μέρα, συνιστάται μεταλλικό νερό που περιέχει νάτριο.
  • Μείνετε μακριά από τον καυτό ήλιο και να φοράτε πάντα κάλυμμα στο κεφάλι.
  • Αποφύγετε τη σωματική άσκηση στον ήλιο.
  • Εάν παίρνετε φάρμακα, επικοινωνήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό.
  • Μην αφήνετε ποτέ παιδιά ή κατοικίδια ζώα χωρίς επίβλεψη στο όχημα: η συσσωρευμένη θερμότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει σε θάνατο.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε το 112.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.