Προειδοποίηση καύσωνα για πολλά μέρη της Βαυαρίας

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για μεγάλο καύσωνα σε περιοχές της Φραγκονίας, της Σουηβίας και της λίμνης Κωνσταντίας για την Πέμπτη.

Ειδικά στην Κάτω Φραγκονία ενδέχεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση ισχύει στην Κάτω Φραγκονία για τις περιοχές Bad Kissingen, Haßberge, Kitzingen, Main-Spessart, Miltenberg, Rhön-Grabfeld, Aschaffenburg, Schweinfurt και Würzburg.

Στην υπόλοιπη Βαυαρία, επηρεάζονται οι περιοχές Kronach, Lichtenfels, Lindau, Neu-Ulm, Neustadt / Aisch-Bad Windsheim, Ansbach, Bamberg και Coburg. Οι προειδοποιήσεις ισχύουν από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι γιατροί συμβουλεύουν να αποφεύγεται η άμεση ακτινοβολία του ήλιου όσο το δυνατόν περισσότερο, να αναβάλεται η σωματική δραστηριότητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι πολίτες να πίνουν αρκετά. Τα ευάερα ρούχα, ένα καπέλο και ένα δροσερό ντους θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν ανακούφιση.

Λόγω της επίμονης ξηρασίας, επικρατεί επί του παρόντος επίσης υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών σε μεγάλα τμήματα της Κάτω Φραγκονίας. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Κάτω Φραγκονίας ζητά από τον πληθυσμό να είναι προσεκτικός. Επιπλέον, απαγορεύεται το κάπνισμα στα δάση από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η νομική βάση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βρίσκεται στον Νόμο περί Δασών για τη Βαυαρία, στον νόμο περί κρατικών ποινών και διατάξεων και στο κρατικό διάταγμα για την πρόληψη πυρκαγιών, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κάτω Φραγκονίας. Οι παραβιάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε τσουχτερά πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.