Πρόγραμμα στήριξης για παιδιά από τη γερμανική κυβέρνηση

Αυτή την Τρίτη, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει ένα λεγόμενο πρόγραμμα στήριξης για τα παιδιά και τους νέους, αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη προγραμμάτων διδασκαλίας και υποστήριξης μαθητών στα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Υποτίθεται ότι ένας στους τέσσερεις μαθητές πρέπει να καλύψει την ύλη των μαθημάτων λόγω των καθυστερήσεων στη διδασκαλία.

Ένα άλλο δισεκατομμύριο προορίζεται για τη συμπλήρωση διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ψυχολογικών συνεπειών της κρίσης για τα παιδιά και τους νέους.

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται μια εφάπαξ πληρωμή 100 ευρώ για παιδιά από οικογένειες που εξαρτώνται από Hartz IV ή που έχουν μόνο πολύ χαμηλό εισόδημα.

Τα χρήματα θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοπές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως απαιτείται.

Πρέπει επίσης να διατεθούν περισσότερα χρήματα για τα δίδακτρα γλωσσών στα κέντρα παιδικής μέριμνας σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές, επειδή πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις.

Προβλέπεται επίσης μια ισχυρότερη προώθηση οικονομικών παραθεριστικών διακοπών.

Δείτε αναλυτικά τις παροχές:

Γερμανία: 100 ευρώ ανά παιδί – Ποιες οικογένειες τα δικαιούνται;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.