Προληπτική καραντίνα 10 ημερών για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Αρνητικό τεστ 72 ωρών πριν την άφιξη στη χώρα, rapid test κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο και προληπτική 10ήμερη καραντίνα είναι απαραίτητα για όποιον επισκέπτεται την Ελλάδα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα δύο νέα μέτρα (rapid test, προληπτική καραντίνα) θα ισχύσουν για όσους ταξιδέψουν προς την Ελλάδα. Κατά την περίοδο των γιορτών.

Για μετακινήσεις στον τόπο μόνιμης κατοικίας, θα ισχύουν όσα ίσχυαν και προηγουμένως. Δηλαδή με την επίδειξη του εγγράφου Ε1 και Ε9.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παράταση του απαγορευτικού έως και τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί στα σχολεία. Καθώς επίσης και σε εστίαση και ψυχαγωγία.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επάνοδο στην κανονικότητα σταδιακά και με ασφάλεια, καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου ήταν πιο αργή της αναμενόμενης εξαιτίας της κόπωσης όλων των πολιτών και της αυξημένης κινητικότητας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.