Προσευχή στη Βαυαρία για την απαλλαγή από την πανδημία

Προσευχή/Παράκληση στη Βαυαρία για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από την πανδημία του κορωνοϊού τελέστηκε στις 14.05.2020 από τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, στο παρεκκκλήσι της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας στην κωμόπολη Arget της Βαυαρίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην παράκληση ανέγνωσε, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας το απολυτίκιο, το μεγαλυνάριο και τα τροπάρια της Αγίας, καθώς επίσης και την προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που ανέγνωσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Στο παρεκκλήσι τον υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής αιδ. Josef Steinberger. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επέδειξε στον κληρικό τη βυζαντινή εικόνα της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας, την οποία είχε υποσχεθεί να δωρήσει στο παρεκκλήσι της Αγίας, προς συνεχή και αδιάλειπτη προσευχή υπέρ των ασθενούντων από επιδημίες.

Λόγω των ισχυόντων ακόμη στη Βαυαρία πολιτειακών διατάξεων για την πάταξη του κορωνοϊού, δεν επετράπη από τις Αρχές η συμμετοχή πιστών, μελών της Παροικίας και της βαυαρικής τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση αυτή.

Η διεκκλησιαστική αυτή εκδήλωση συνοδεύτηκε στις 14.5.2020 και με ανάγνωση προσευχών για την ανθρωπότητα και ενάντια στην πανδημία, σύμφωνα και με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και των ηγετών των παγκοσμίων θρησκειών, για μια από κοινού περισυλλογή και ανάληψη ευθύνης από όλα τα θρησκεύματα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος.

Η βαυαρική κοινωνία αγκάλιασε εγκάρδια την πρωτοβουλία της δωρεάς μια βυζαντινής εικόνας της Αγίας στο παρεκκλήσι στη κωμόπολη Arget και σε πολλαπλά ρεπορτἀζ στη τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες, ανέδειξε και επήνεσε την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ως εμπλουτισμό και συμβολή στη κοινή προσπάθεια θεραπείας του κακού.

Ως γνωστό, η ρωμαιοκαθολική εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας, της προστάτιδας των ανθρώπων από πανδημίες, στις 14 Μαῒου, ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη της εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Nikolaos Skritlis (GRland.info | Bavariagr.de)

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.