Προσφυγή από Γερμανίδα νομικό κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Προσφυγή ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου προετοιμάζει Γερμανίδα νομικός λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη συνταγματική νομικό Anna Katharina Mangold, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο προβλεπόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης παραβιάζει αρκετά θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

Το κράτος πρέπει να δικαιολογηθεί για παρέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα – όχι οι πολίτες για την άσκηση των δικαιωμάτων τους, δήλωσε η Mangold σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα Ελευθερίας (GFF).

Η GFF ετοιμάζεται να προσφύγει ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου σε περίπτωση που το μέτρο εγκριθεί.

Ο νέος νόμος για την προστασία των λοιμώξεων πρόκειται να ψηφιστεί την Τετάρτη από το Bundestag και την Πέμπτη από το Bundesrat.

Περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. σε περίπτωση που ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης αυξάνεται πάνω από 100.

Θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις, μεταξύ άλλων, για επισκέψεις στο γιατρό και για τη φροντίδα εκείνων που την χρειάζονται, καθώς και για εξίσου σημαντικούς και αδιαμφισβήτητους λόγους.

Θα πρέπει να μπορεί να κάνει κανείς μια βόλτα ή να ασκηθεί ατομικά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Λόγω αυτών των εξαιρέσεων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν είναι σαφής, είπε η Mangold. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων εάν ενδέχεται να παραβιάζουν το νόμο.

Είναι ένας άλλος εξαιρετικά επεμβατικός κανονισμός στην ιδιωτική ζωή του ανθρώπου, δήλωσε η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Flensburg.

Αντίθετα, η εργασιακή ζωή δεν έχει καν ρυθμιστεί. Η καλύτερη ρύθμιση της επαγγελματικής ζωής θα ήταν, ωστόσο, λιγότερο επεμβατική και, ταυτόχρονα, πολύ πιο αποτελεσματική.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.